Herren har sin glädje i dem som vördar honom, som hoppas på hans nåd.
Psaltaren 147:11

Världen idag

Olavi Blomfjord, som själv utsatts för beskjutning i tjänsten, berättar att han började gråta när han fick höra om polisdödsskjutningen i Biskopsgården. Foto: Jonas Adolfsson/Arkiv

Kristen polisprofil kräver krafttag efter dödsskjutningen

Olavi Blomfjord blev känd då han som polis grep Mattias Flink mitt under en dramatisk eldstrid. Budet om att en polis i Göteborg har skjutits ihjäl blev känslosamt för honom.

”Jag blev bestört, det är ett angrepp på det svenska samhället. Mina tankar och böner går framför allt till hans nära och kära”, skriver han i ett inlägg på Facebook.

Nyheter · Publicerad 07:00, 7 jul 2021

Den 11 juni 1994 inträffade det värsta massmordet i svensk kriminalhistoria då sju människor sköts ihjäl i Falun. Olavi Blomfjord blev en av två poliser som grep gärningsmannen Mattias Flink efter en eldstrid där poliserna blev beskjutna av skott från Flinks automatkarbin och därmed befann sig i livsfara.

”Ett skott slog in i polisbilen cirka 50 cm från mitt huvud”, berättar Olavi Blomfjord i ett Facebookinlägg.

Polismannen som sköts ihjäl i Biskopsgården i Göteborg var 33 år.

”Jag höll inte inne med gråten vid nyheten, grät igen när jag fick veta polismannens ålder. 33 år. Min ålder var 33 när jag och Berndt Bergström [kollega natten då massmordet i Falun inträffade] blev utsatta för mordförsök/beskjutning”, skriver Olavi Blomfjord.

Han berättar i Facebookinlägget att hans son och den mördade polismannen under en tid var kurskamrater innan sonen valde att avbryta polisutbildningen till förmån för annan utbildning.

”Om han gått färdigt polisutbildningen så hade han fått tjänst i Göteborg. Det hade kunnat vara min son som mördats”, skriver han.

Olavi Blomfjord menar att det inträffade ska betraktas som ett terrorbrott. Han betonar vikten av att brottet klaras upp för att de kriminella inte ska segra och uttalar stark kritik mot landets politiska ledning.

”Nu är det dags att använda alla verktyg som polisen har ifråga om lagstiftning och använda dem fullt ut. Det som möjliggjort detta dåd är åratal av misslyckad politik för rättsvårdande myndigheter och misslyckad integrationspolitik”, skriver han och uttrycker frustration över att politiker säger att det är ”oacceptabelt” utan att komma till rätta med situationen.

Den kristne före detta polisen vill mitt i tragiken påminna om tron på att rättvisan ska segra till slut.

”Ett vakthavande befäl sa till mig en gång: 'En kriminell vinner tillfälliga segrar men polisen vinner alltid till slut.' Det påminner mig om kampen mellan Jesus och Satan. Satan vinner fortfarande tillfälliga segrar, men Jesus har vunnit den slutgiltiga segern”, skriver han och citerar Romarbrevet 13:4.

I denna bibelvers står det: ”Överheten är en Guds tjänare till ditt bästa. Men gör du det onda ska du vara rädd, för överheten bär inte svärdet utan orsak. Den är en Guds tjänare, en hämnare som straffar den som gör det onda.”

”Det är polisen som är svärdet. Polisen i sin tjänst är Herrens tjänare. Gud välsigne alla poliser”, avslutar Olavi Blomfjord sitt Facebookinlägg.

Det som möjliggjort detta dåd är åratal av misslyckad politik för rättsvårdande myndigheter och misslyckad integrationspolitik.

Stigmatisering av Polen drivs av ideologiska särintressen

Ledare EU-kommissionen fortsätter att rasa mot medlemslandet Polen som anses bryta mot grundläggande... lördag 27/11 00:10

Första Advent en kontrast till politiskt kaos

Ledare Veckan mellan Domsöndagen och Första Advent, alltså vid skiftet från ett gammalt kyrkoår till ett... lördag 27/11 00:00

Mission på sociala medier i en onådd folkgrupp

Missionsglimten Det plingar till i min telefon. Ett meddelande kommer in på en säker chatt-app från en medarbetare... lördag 27/11 00:00

Hela havet stormar i riksdagen efter den historiska onsdagen

Ledare Hela havet stormar. Så beskrev Sveriges radios Tomas Ramberg situationen efter att MP deklarerat... fredag 26/11 00:10

Senaste nytt

    Därför terrorstämplade Israel sex så kallade ”humanitära” organisationer

    Israelkommentar I oktober terrorstämplade Israel sex humanitära icke-statliga organisationer, så kallade NGO:s....
    Podcasts
    Följ Världen idag i sociala medier