Därför ska allt som ni sagt i mörkret höras i ljuset, och det som ni viskat i örat i enrum ska ropas ut på taken.
Lukas 12:3

Världen idag

Olavi Blomfjord, som själv utsatts för beskjutning i tjänsten, berättar att han började gråta när han fick höra om polisdödsskjutningen i Biskopsgården. Foto: Jonas Adolfsson/Arkiv

Kristen polisprofil kräver krafttag efter dödsskjutningen

Olavi Blomfjord blev känd då han som polis grep Mattias Flink mitt under en dramatisk eldstrid. Budet om att en polis i Göteborg har skjutits ihjäl blev känslosamt för honom.

”Jag blev bestört, det är ett angrepp på det svenska samhället. Mina tankar och böner går framför allt till hans nära och kära”, skriver han i ett inlägg på Facebook.

Nyheter · Publicerad 07:00, 7 jul 2021

Den 11 juni 1994 inträffade det värsta massmordet i svensk kriminalhistoria då sju människor sköts ihjäl i Falun. Olavi Blomfjord blev en av två poliser som grep gärningsmannen Mattias Flink efter en eldstrid där poliserna blev beskjutna av skott från Flinks automatkarbin och därmed befann sig i livsfara.

”Ett skott slog in i polisbilen cirka 50 cm från mitt huvud”, berättar Olavi Blomfjord i ett Facebookinlägg.

Polismannen som sköts ihjäl i Biskopsgården i Göteborg var 33 år.

”Jag höll inte inne med gråten vid nyheten, grät igen när jag fick veta polismannens ålder. 33 år. Min ålder var 33 när jag och Berndt Bergström [kollega natten då massmordet i Falun inträffade] blev utsatta för mordförsök/beskjutning”, skriver Olavi Blomfjord.

Han berättar i Facebookinlägget att hans son och den mördade polismannen under en tid var kurskamrater innan sonen valde att avbryta polisutbildningen till förmån för annan utbildning.

”Om han gått färdigt polisutbildningen så hade han fått tjänst i Göteborg. Det hade kunnat vara min son som mördats”, skriver han.

Olavi Blomfjord menar att det inträffade ska betraktas som ett terrorbrott. Han betonar vikten av att brottet klaras upp för att de kriminella inte ska segra och uttalar stark kritik mot landets politiska ledning.

”Nu är det dags att använda alla verktyg som polisen har ifråga om lagstiftning och använda dem fullt ut. Det som möjliggjort detta dåd är åratal av misslyckad politik för rättsvårdande myndigheter och misslyckad integrationspolitik”, skriver han och uttrycker frustration över att politiker säger att det är ”oacceptabelt” utan att komma till rätta med situationen.

Den kristne före detta polisen vill mitt i tragiken påminna om tron på att rättvisan ska segra till slut.

”Ett vakthavande befäl sa till mig en gång: 'En kriminell vinner tillfälliga segrar men polisen vinner alltid till slut.' Det påminner mig om kampen mellan Jesus och Satan. Satan vinner fortfarande tillfälliga segrar, men Jesus har vunnit den slutgiltiga segern”, skriver han och citerar Romarbrevet 13:4.

I denna bibelvers står det: ”Överheten är en Guds tjänare till ditt bästa. Men gör du det onda ska du vara rädd, för överheten bär inte svärdet utan orsak. Den är en Guds tjänare, en hämnare som straffar den som gör det onda.”

”Det är polisen som är svärdet. Polisen i sin tjänst är Herrens tjänare. Gud välsigne alla poliser”, avslutar Olavi Blomfjord sitt Facebookinlägg.

Det som möjliggjort detta dåd är åratal av misslyckad politik för rättsvårdande myndigheter och misslyckad integrationspolitik.

En skridskolegend har fått gå hem

Ledare Skridskolegenden Jonny Nilsson berättade i ett reportage i Världen idag (våren 2021) om hur hans... fredag 24/6 00:00

Skolor ska få hjälp att förebygga våld

Våldsdåd. På kort tid har Sverige skakats av flera våldsdåd i skolmiljö. Nu vill regeringen stärka säkerheten... söndag 26/6 18:00

WHO i krismöte om apkoppor

Smitta. Med anledning av den snabba spridningen av apkoppor kommer Världshälsoorganisationen WHO under... söndag 26/6 12:00

Svaret på vår djupaste längtan finns hos en enda person

Krönikor För några år sedan satt jag på tunnelbanan på väg till bibelskolan där jag studerade. I varje... torsdag 23/6 00:10

Tryck från hbtq-grupper kräver vaksamhet hos församlingen

Ledare Slutna grupper på Facebook arbetar aktivt för att undergräva den bibliska synen på homosexualitet.... torsdag 23/6 00:10

Snart hålls årlig gudstjänst för Sveriges ofödda barn

Prolife. Den 3 juli hålls en gudstjänst i Holmstrand till minne av de barn som inte fått födas i vårt land.... lördag 25/6 18:00

Kommer vi att känna igen varandra i himlen?

Mot väggen I Bibeln står det ju att vi i himlen kommer att vara som änglarna (Matt 22:30). Betyder det att vi...

Gärna blomsterkrans – men spola nubben i slasken

Andakter av Carl-Erik Sahlberg. Midsommarhelgen närmar sig och därmed den ljusaste tiden och den ljusaste natten på året. Nu sitter...
Följ Världen idag i sociala medier