Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

En kristen kvinna i Pakistan uppges ha blivit mördad för att hon vägrade konvertera och gifta sig en muslim. (Bilden är från ett annat sammanhang.) Foto: Muhammad Sajjad/AP/TT

Kristen pakistanska mördad – vägrade gifta sig med muslim

En 24-årig pakistansk kristen kvinna uppges ha blivit mördad av en muslimsk man som ville gifta sig med henne. Enligt familjen hade kvinnan motsatt sig mannens närmande i ett halvår när hon sköts till döds.

Nyheter · Publicerad 10:00, 12 dec 2020

Den kristna kvinnan bodde i storstaden Rawalpindi i östra Pakistan. Enligt den pakistanska tidningen The Express Tribune ska kvinnan ha blivit dödad efter att hennes föräldrar vägrat ett erbjudande om giftermål och konvertering till islam från en muslimsk man. 

Enligt polisen ska kvinnan ha skjutits den 11 november när hon färdades på en motorväg tillsammans med en annan man, som enligt The Express Tribune ska ha varit hennes fästman. Denne ska sedan ha gripits av polisen i söndags misstänkt för inblandning i dådet, medan den huvudmisstänkte då fortfarande var på fri fot. 

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Demonstrationerna handlar om vad vi anser vara demokratiskt

Israelkommentar Folk demonstrerar på gatorna i hela Israel. Varje lördagskväll sedan över en månad är man ute på... torsdag 23/3 00:00