Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Kristen Örebroartist kan få rätt hos Facebook

Den kristne artisten Mats Dernánds musikvideo blev inte stoppad av Facebook. Enligt företaget berodde avstängningen istället på att Dernánds konto hackats, berättar han nu för Världen idag.

Nyheter · Publicerad 12:08, 6 jul 2019

Som Världen idag tidigare berättat nekade Facebook att publicera Mats Dernánds annons av musikvideon till låten She's called Grace. Men efter påtryckningar från flera svenska medier, varav en person på tidningen Dagen som fick kontakt med ansvarig för Facebooks svenska annonsavdelning, fick Mats Dernánd äntligen svar.

– Skälet till att jag blev helt blockerad är för att någon har försökt publicera en uppseendeväckande annons från en av mina tidigare facebooksidor. Det var en gammal sida, som jag skapade på skoj för länge sedan, förklarar Dernánd.

Vad exakt den påtalade annonsen innehåller vet inte Dernánd men kontaktpersonen uppgav i deras telefonsamtal att han förstod att annonsen inte var skapad av Dernánd.

– Jag förstod det som att annonstexten var skriven på arabiska och att annonseringen gällde något i New York, säger han.

Dernánd berättar för Världen idag att han tidigare fått ett varningsmeddelande om att någon obehörig försökt logga in på hans konto. Personen lyckades veterligen och skapade alltså en annons som Facebook ville förhindra och de valde i sin tur att stänga av Mats Dernánds alla annonseringsmöjligheter.

– Från att jag först var frustrerad över Facebooks agerande så är jag i dag tacksam att de upptäckte det där så att inte felaktiga annonser spreds i mitt namn. Men de hade kunnat kommunicera det bättre, säger han.

Kommer du att kunna sponsra inlägg igen?

– Jag måste först säkerställa att min dator och mitt konto är fritt från intrång. Och Facebook måste lossa på den där spärren. Det kunde inte min kontaktperson göra, men han bad mig sammanfatta min version av det hela, så skulle han ta det vidare, säger en lättad Dernánd.

Andens besökelsetid pågår i denna stund

Ledare Gud är både tre och en. Vi tror på en Gud, som uppenbarar sig i tre personer, Fadern, Sonen och... lördag 1/8 00:00

Färska tigerbilder ger hopp i västra Thailand

Tigrar har synts i en region i västra Thailand för första gången på fyra år, något som ger hopp om... måndag 3/8 07:00

Ideologi ännu tydligare på reducerat Pride

Ledare Nästan alla offentliga arrangemang denna vår och sommar ställs in. Stockholm Pride genomförs dock... torsdag 30/7 00:00

Varför visar sig inte Gud tydligare?

Mot väggen Varför visar sig inte Gud tydligare?/Bengt