Med Guds makt blir ni genom tron bevarade till den frälsning som finns beredd och skall uppenbaras i den sista tiden
1 Petrusbrevet 1:5

Världen idag

Kristen musikprofil grävde fram person efter lavin – tackar Gud

En ung man drogs på onsdagsförmiddagen med i en lavin i norska Trysil. Andreas Joakimson, känd som projektledare för kristna Gullbrannafestivalen, var på plats och deltog i insatsen som räddade den unge mannens liv.

– Man är så tacksam till Gud, säger en rörd Joakimson till TV4 efter den lyckliga utgången av olyckshändelsen.

Nyheter · Publicerad 17:35, 16 feb 2022

Närmare 60 centimeter nysnö under de senaste dagarna gjorde att onsdagen såg ut att bli till en fantastisk skiddag för Andreas Joakimson och övriga skidturister i Trysil. Men strax före lunch gick larmet i den populära skidorten. Skidåkning i form av så kallad offpiståkning hade utlöst en lavin.

– Har man inte sett en lavin innan så är det otroligt läskigt, säger Joakimson till TV4.

En kille i 20-årsåldern drogs med under snön och befann sig plötsligt i livsfara.

– Det är våra söner och deras kompisgäng som har åkt offpist, där man brukar åka. En av kompisarna åkte före och la en ganska stor vurpa som utlöste lavinen, säger Andreas Joakimson till Expressen.

Fjällräddning samt frivilliga anlände till platsen och formerade en linje som gick med stavar och stötte ner i snön. Andreas Joakimson beskriver för Aftonbladet situationen som hopplös, men hur allt vände efter ungefär 20 minuter.

– Plötsligt känner en av oss med staven att här ligger det en människa. Vi kunde gräva fram honom med spadar, säger Joakimson till Aftonbladet.

Mannen ska ha befunnit sig cirka en och en halv meter under snön.

– Tack vare att han landade på ryggen och haft någon form av luftficka framför sig och att vi hittade honom så pass snabbt gjorde att han när vi hittade honom reste sig upp och sträckte armen av glädje att vara i livet. Det var en otrolig syn, säger Andreas Joakimson till Expressen.

Efter olyckan råder en chockartad stämning, men även tacksamhet och glädje, berättar han.

– En kämpe till kille, han ställde sig upp och skrek av glädje. Från förtvivlan så vändes allt på bara några sekunder till ett stort hopp. Man är så tacksam till Gud, säger Andreas Joakimson till TV4.

Plötsligt känner en av oss med staven att här ligger det en människa.

Organisationer larmar: Tufft ekonomiskt läge för barnfamiljer

Ekonomi. Ökade kostnader för mat, el och räntor gör det svårt för familjer att få ihop vardagen och barnen... måndag 20/3 13:00

Veckans KD-affär vittnar om en partikultur på glid

Ledare För ett halvår sedan fick Kristdemokraterna gå in i regering som näst starkaste parti. Det var en... lördag 18/3 00:10