Låt dig inte besegras av det onda, utan besegra det onda med det goda.
Romarbrevet 12:21

Världen idag

Kristen Mello-artist gästar GF Vinter

Sjätte upplagan av festivalkvällen GF Vinter äger rum i morogn, lördag. Bankeryds missionskyrka är platsen för denna vinterfest med gudstjänst, lovsång, konserter, dans, nattvard med mera. En av artisterna är Faith Kakembo, som deltog i förra helgens deltävling i Melodifestivalen.

Nyheter · Publicerad 16:10, 21 feb 2020

– GF Vinter är en härlig mötesplats med Gud och varandra mitt i mörkret, tycker Andreas Joakimson, som är ungdomskonsulent på Svenska Alliansmissionens Ungdom (SAU) och projektledare för Gullbrannafestivalen.

Han beskriver GF Vinter som ett fönster för sommarens festival, med några smakprov på vad den kan innehålla.

– Vi som gör Gullbrannafestivalen i Halmstad varje sommar bor i Jönköping. Vi tycker det är roligt att även göra något häromkring, där vi kan erbjuda lokala grupper att spela. Det är ofta brist på scener för nya band.

I år kommer både nya och mer etablerade artister från flera olika kyrkliga sammanhang. Lin D med syskonen Emmy, Ella och Dennis Lindéh från Örebro, tillhör de mer etablerade.

– Lin D är något av det största vi presenterar, starka artister som spelar mycket internationellt.

Under 2020 kommer gruppen att göra festivalspelningar i både Norge, Finland, Polen, Ukraina, Tyskland och England.

Melodifestivalaktuella Faith Kakembo kommer både till GF Vinter och till Gullbrannafestivalen i sommar. Hon gjorde en av sina första solospelningar på festivalen 2018. Hon bor i Jönköping och leder gospelgruppen Total Praise, som gästade GF Vinter 2019.

I våras vann hon länsfinalen av P4 Nästa och i lördags deltog hon i en av Melodifestivalens deltävlingar med låten Crying rivers och slutade på en femte plats.

Lovsångsbandet Unite, Noa Edwardsson och Paradise, Pedros och Rånarligan är några av de övriga artisterna.

– Det blir cover och klubbspelningar, något för alla i en salig mix. Under Gullbrannafestivalen har vi ett brett åldersspann, men under den här kvällen är det mer fokus på ungdomar. Ett bra tillfälle att ta med kompisar som inte brukar gå i kyrkan, säger Andreas Joakimson.

Förra året deltog 700 personer och han hoppas på något liknande i år.

– Det är bara väggarna som tar stopp.

GF Vinter är en härlig mötesplats med Gud och varandra mitt i mörkret.

Deir Yassin – myten som bidrog till de palestinska flyktingarna

Israelkommentar Myten om den så kallade massakern i den ”fredliga” arabiska byn Deir Yassin i april 1948, strax... torsdag 2/4 00:00

När det kniper vill staten ha kyrkans hjälp

Ledare Förra veckan mötte statsministern trossamfunden: kristna, judar, muslimer och buddhister. På sin... torsdag 2/4 00:00

Döljer Jesus sanningen för vissa?

I Bibeln står det på flera ställen att Jesus säger att han talade i liknelser för att vissa... torsdag 2/4 00:10

Döljer Jesus sanningen för vissa?

I Bibeln står det på flera ställen att Jesus säger att han talade i liknelser för att vissa...