Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Kristen animerad film slår finansieringsrekord

En animerad film om den bibliska karaktären David har slagit nytt rekord i hela filmbranschen.

Med över 500 miljoner kronor i investeringar är det nu den film som dragit in mest pengar via publikfinansiering någonsin.

Nyheter · Publicerad 16:00, 2 apr 2023

Efter succén med den populära tv-serien The Chosen om Jesu liv har filmbolaget Angel Studios haft nya framgångar med bland annat sin animerade serie The wingfeather saga och den nya filmen His only son.

Men nu är det en ny film som slår rekord för filmstudion, nämligen den kommande animerade filmen David.

– Det är troligtvis den största publikfinansierade filmen någonsin, sade bolagets vd Neil Harmon vid en livestream på Facebook.

Efter att finansieringen av filmen, genom gåvor från publik och finansiärer, startade 2021 har den dragit in över femhundra miljoner svenska kronor. Målet är nu att totalt samla in ytterligare hundra miljoner innan mars månad är slut.

Produktionen av filmen är redan i gång med ett stort team från 17 länder med erfarenheter från tidigare stora animerade filmer från bland andra Disney och Dreamworks.

Målet är högt satt för filmen, berättar regissören Phil Cunningham i livestreamen.

– Vi vill göra den till den mest sedda animerade biofilmen någonsin, sade han och beskrev den bibliska David som ”en av mänsklighetens mest spännande personer”.

Phil Cunningham jämför filmen med såväl Dreamworksfilmen Prinsen av Egypten som Disneysuccén Trassel.

– Historien [om David] är fantastisk. Den har äkthet och skönhet som Prinsen av Egypten, men humor och äventyr som i Trassel. Humorn och energin finns också här, säger han.

Precis som Prinsen av Egypten blir även David en musikal, uppger Phil Cunningham för sajten Christian Headlines.

– David skrev så mycket musik. Han var en artist, han var en musiker. Att integrera musiken in i historien är ingen utmaning för oss. Det är naturligt, säger han och berättar att han tror att filmen ska nå en bred publik.

– Vi tror verkligen att David är en av få bibliska historier som kan nå ut bortom den traditionella tros­publiken, säger han.

Målet är att David ska ha premiär sommaren 2025.

Vi vill göra den till den mest sedda animerade biofilmen någonsin.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00