Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Kristen affärsskola startar i Göteborg

Nästa år startar en ny affärsskola i Göteborg. Skolan är unik genom att den utgår från Bibeln och de ekonomiska principer som finns där i sin undervisning. Initiativtagare är entreprenören Terje Nordbö.

Nyheter · Publicerad 07:00, 8 nov 2021

Gothenburg christian school of business är namnet på den nya skolan som till en början kommer att erbjuda två undervisningsprogram på ett respektive två år.

Skolans professorer och lärare kommer från tre olika världsdelar – Australien, Nordamerika och Europa och har erfarenhet från flera kända bolag som Xerox och Kraft Foods.

”Möjligheten att få lyssna till människor som själva har lyckats, har lång erfarenhet och internationell bakgrund, [kommer att] göra studenter bättre rustade för framtiden.”

Detta skriver skolans grundare Terje Nordbö i ett pressmeddelande.

Den norske entreprenören och tidigare missionären Terje Nordbö bor i Göteborgstrakten sedan 15 år tillbaka och har sin akademiska bakgrund från flera olika länder i Europa.

Den stora skillnaden på Gothenburg christian school of business jämfört med konventionella universitet och högskolor med inriktning på ekonomi är att Bibeln och de ekonomiska principer som finns där kommer att vara den viktigaste grunden för all undervisning och träning. Businesskolan är en privat skola som riktar sig till personer med fem till sju års erfarenhet från arbetslivet varav tre år i någon form av ledande befattning.

Möjligheten att få lyssna till människor som själva har lyckats, har lång erfarenhet och internationell bakgrund, [kommer att] göra studenter bättre rustade för framtiden.

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00