Gud, sedan urminnes tid är du min konung, du som utför frälsningsverk på jorden.
Psaltaren 74:12

Världen idag

Kristen affärsskola startar i Göteborg

Nästa år startar en ny affärsskola i Göteborg. Skolan är unik genom att den utgår från Bibeln och de ekonomiska principer som finns där i sin undervisning. Initiativtagare är entreprenören Terje Nordbö.

Nyheter · Publicerad 07:00, 8 nov 2021

Gothenburg christian school of business är namnet på den nya skolan som till en början kommer att erbjuda två undervisningsprogram på ett respektive två år.

Skolans professorer och lärare kommer från tre olika världsdelar – Australien, Nordamerika och Europa och har erfarenhet från flera kända bolag som Xerox och Kraft Foods.

”Möjligheten att få lyssna till människor som själva har lyckats, har lång erfarenhet och internationell bakgrund, [kommer att] göra studenter bättre rustade för framtiden.”

Detta skriver skolans grundare Terje Nordbö i ett pressmeddelande.

Den norske entreprenören och tidigare missionären Terje Nordbö bor i Göteborgstrakten sedan 15 år tillbaka och har sin akademiska bakgrund från flera olika länder i Europa.

Den stora skillnaden på Gothenburg christian school of business jämfört med konventionella universitet och högskolor med inriktning på ekonomi är att Bibeln och de ekonomiska principer som finns där kommer att vara den viktigaste grunden för all undervisning och träning. Businesskolan är en privat skola som riktar sig till personer med fem till sju års erfarenhet från arbetslivet varav tre år i någon form av ledande befattning.

Möjligheten att få lyssna till människor som själva har lyckats, har lång erfarenhet och internationell bakgrund, [kommer att] göra studenter bättre rustade för framtiden.

Feminiseringen av kyrkan riskerar att stöta bort männen

Gästledare Kyrkorna riskerar att bli en plats där män inte trivs. Redan i dag har många kyrkor färre män än... onsdag 4/10 00:10

Myndigheten varnar: Kriminella gäng startar vårdcentraler

Brott. Den gängrelaterade brottsligheten hittar hela tiden nya områden som man intar. Nu har den grova... onsdag 4/10 07:00

Stunderna som förvandlar oss – i ett nu

Vardagskrönika Ögonen har vant sig vid det mörka efter att ha kikat ut över havet en stund. Natten är vad man... onsdag 4/10 00:00