Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Kristdemokraterna i Stockholm deltar i Pride

Under sommarens Pridefestival kommer Kristdemokraterna för första gången finnas representerade med ett eget tält. Det är partiets Stockholmsavdelning som tagit initiativet, men reaktionerna från KD-företrädare är blandade.– KD har varken sakligt eller ideologiskt på Pride att göra, menar riksdagsledamoten Tuve Skånberg.

Nyheter · Publicerad 00:00, 6 maj 2011

Kristdemokraterna kommer att finnas med under hbtq-festivalen Pride i sommar.
– När jag är ute i skolor så vet eleverna ofta inte alls vad vi arbetar för. Däremot säger många skolungdomar att vi är emot homosexuella. Den fördomen har jag känt av när jag varit ute och kampanjat i Stockholm. Andra delar av Sverige kanske fungerar annorlunda, men vi måste veta att det här är den enda bilden som många unga har av partiet.

Det berättar Caroline Szyber, ordförande för KD i Stockholms stad, för Krist­demokraten som en bakgrund till varför man väljer att vara med på Pride.
Hon säger också till Svenska Dagbladet att man nu vill tvätta bort den hbt-fientliga stämpeln partiet fått och att det är "viktigt att visa att det finns folk i vårt parti som jobbar för öppenhet, och en förändring i politiken. Jag tror att kommer att hända saker i Kristdemokraterna."
Bengt Germundsson, ledamot av partistyrelsen och kom­munalråd för KD i Marka­ryd, tycker att det är bra att man finns på plats under Pride.
– Spontant tycker jag det är viktigt att ta debatten på de platser som man kan. Vår politik är tillräckligt stark för att möta människor som möjligen har en annan syn på de här frågorna än vad vi har.
Riksdagsledamoten Tuve Skånberg är mer kritisk.
– Pride är ett uttryck för en lobbyorganisation med helt andra målsättningar än vad vårt parti har. Vi deltar gärna i debatter när man till exempel vill höra om vår syn på familjepolitiken. Det här är en helt annan sak, det är att delta i deras flaggskepp vad gäller propaganda, säger han.

KD:s partistyrelseledamöter har informerats om Stockholmsavdelningens Pridemedverkan via ett brev, där inbjuds de även att delta i arrangemanget.

Samuel Teglund
samuel.teglund@varldenidag.se

USA slutar att kalla Golan för ”ockuperat”

Mellanöstern. I sin årliga rapport om mänskliga rättigheter använder USA:s utrikesdepartement nu för första gången inte ordet ockuperat om Gaza, Västbanken och...

KD-ledaren öppnar för samtal med SD

Politik. Kristdemokraternas partistyrelse har beslutat att partiet ska kunna samtala med samtliga riksdagspartier, inklusive Sverigedemokraterna och...

En skammens vecka i FN

Israelkommentar Vad förenar skurkstater såsom Kuba, Iran, Nordkorea och Venezuela? De senaste åren har representanter för bland annat dessa regeringar samlats i...