Jesus såg på dem och sade: ”För människor är det omöjligt, men inte för Gud. För Gud är allting möjligt.”
Markus 10:27

Världen idag

Kristdemokraterna i Stockholm deltar i Pride

Under sommarens Pridefestival kommer Kristdemokraterna för första gången finnas representerade med ett eget tält. Det är partiets Stockholmsavdelning som tagit initiativet, men reaktionerna från KD-företrädare är blandade.– KD har varken sakligt eller ideologiskt på Pride att göra, menar riksdagsledamoten Tuve Skånberg.

Nyheter · Publicerad 00:00, 6 maj 2011

Kristdemokraterna kommer att finnas med under hbtq-festivalen Pride i sommar.
– När jag är ute i skolor så vet eleverna ofta inte alls vad vi arbetar för. Däremot säger många skolungdomar att vi är emot homosexuella. Den fördomen har jag känt av när jag varit ute och kampanjat i Stockholm. Andra delar av Sverige kanske fungerar annorlunda, men vi måste veta att det här är den enda bilden som många unga har av partiet.

Det berättar Caroline Szyber, ordförande för KD i Stockholms stad, för Krist­demokraten som en bakgrund till varför man väljer att vara med på Pride.
Hon säger också till Svenska Dagbladet att man nu vill tvätta bort den hbt-fientliga stämpeln partiet fått och att det är "viktigt att visa att det finns folk i vårt parti som jobbar för öppenhet, och en förändring i politiken. Jag tror att kommer att hända saker i Kristdemokraterna."
Bengt Germundsson, ledamot av partistyrelsen och kom­munalråd för KD i Marka­ryd, tycker att det är bra att man finns på plats under Pride.
– Spontant tycker jag det är viktigt att ta debatten på de platser som man kan. Vår politik är tillräckligt stark för att möta människor som möjligen har en annan syn på de här frågorna än vad vi har.
Riksdagsledamoten Tuve Skånberg är mer kritisk.
– Pride är ett uttryck för en lobbyorganisation med helt andra målsättningar än vad vårt parti har. Vi deltar gärna i debatter när man till exempel vill höra om vår syn på familjepolitiken. Det här är en helt annan sak, det är att delta i deras flaggskepp vad gäller propaganda, säger han.

KD:s partistyrelseledamöter har informerats om Stockholmsavdelningens Pridemedverkan via ett brev, där inbjuds de även att delta i arrangemanget.

Samuel Teglund
samuel.teglund@varldenidag.se

Åklagare: Koranbränning inte hets mot folkgrupp

Brott. Den högerextreme politikern Rasmus Paludan polisanmäldes efter att ha bränt en koran utanför... måndag 27/3 21:00

Positivt om Israels regering lyssnar in legitim kritik

Ledare De senaste veckorna har omfattande demonstrationer hållits i Israel mot den nya... tisdag 28/3 00:10

Det är normalt att ropa ut i nöd

Bönekrönika ”Under sin tid här i köttet ropade han högt under tårar när han bad och vädjade till den som kunde... tisdag 28/3 00:00