Den rättfärdige gläder sig i Herren och flyr till honom, och alla som har ärliga hjärtan skattar sig lyckliga. 
Psaltaren 64:11

Världen idag

Kristdemokraterna i Stockholm deltar i Pride

Under sommarens Pridefestival kommer Kristdemokraterna för första gången finnas representerade med ett eget tält. Det är partiets Stockholmsavdelning som tagit initiativet, men reaktionerna från KD-företrädare är blandade.– KD har varken sakligt eller ideologiskt på Pride att göra, menar riksdagsledamoten Tuve Skånberg.

Nyheter · Publicerad 00:00, 6 maj 2011

Kristdemokraterna kommer att finnas med under hbtq-festivalen Pride i sommar.
– När jag är ute i skolor så vet eleverna ofta inte alls vad vi arbetar för. Däremot säger många skolungdomar att vi är emot homosexuella. Den fördomen har jag känt av när jag varit ute och kampanjat i Stockholm. Andra delar av Sverige kanske fungerar annorlunda, men vi måste veta att det här är den enda bilden som många unga har av partiet.

Det berättar Caroline Szyber, ordförande för KD i Stockholms stad, för Krist­demokraten som en bakgrund till varför man väljer att vara med på Pride.
Hon säger också till Svenska Dagbladet att man nu vill tvätta bort den hbt-fientliga stämpeln partiet fått och att det är "viktigt att visa att det finns folk i vårt parti som jobbar för öppenhet, och en förändring i politiken. Jag tror att kommer att hända saker i Kristdemokraterna."
Bengt Germundsson, ledamot av partistyrelsen och kom­munalråd för KD i Marka­ryd, tycker att det är bra att man finns på plats under Pride.
– Spontant tycker jag det är viktigt att ta debatten på de platser som man kan. Vår politik är tillräckligt stark för att möta människor som möjligen har en annan syn på de här frågorna än vad vi har.
Riksdagsledamoten Tuve Skånberg är mer kritisk.
– Pride är ett uttryck för en lobbyorganisation med helt andra målsättningar än vad vårt parti har. Vi deltar gärna i debatter när man till exempel vill höra om vår syn på familjepolitiken. Det här är en helt annan sak, det är att delta i deras flaggskepp vad gäller propaganda, säger han.

KD:s partistyrelseledamöter har informerats om Stockholmsavdelningens Pridemedverkan via ett brev, där inbjuds de även att delta i arrangemanget.

Samuel Teglund
samuel.teglund@varldenidag.se

Guds spår i skapelsen är starkare än sekularisering

Ledare Ordet sekularisering kommer av latinets sæcularis, från vilket vi har det svenska ordet sekel.... lördag 23/10 00:00

Cementa och LKAB visar behov av reformerad miljöbalk

Ledare Minns du valrörelsen 2006? Centerpartiet under Maud Olofsson gick till val på att i... fredag 22/10 00:10

Här ska barn och äldre samsas under samma tak

Huddinge. Huddinge kommun hänger på trenden att kombinera äldreboende och förskola i angränsande byggnader. –... måndag 25/10 08:00

Tårarna rann när hon hörde Guds ord

Missionsglimten Jag talade nyligen med våra partner i ett land i Centralasien som använder sociala medier för att... lördag 23/10 00:00

Bråket EU–Polen belyser värdekonflikt

Ledare Spänningen mellan EU och Polen har under veckan ökat ytterligare en nivå. I förra veckan slog polsk... fredag 22/10 00:00

Första judiska bröllopet i Bahrain på över 50 år

Gulfstaterna. Det var en stor helg för den judiska minoriteten i kungariket Bahrain när de nyligen kunde fira... söndag 24/10 10:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier