Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Krav på tuffare tag i riksdagens gängdebatt

Hård kritik mot regeringen hördes i riksdagsdebatten om gängvåldet.

– Det är svårt att beskriva regeringens insatser som annat än misslyckade, säger Moderaternas Johan Forssell.

Nyheter · Publicerad 06:00, 16 sep 2020

Debatten var begärd av Liberalerna, vars företrädare Johan Pehrson konstaterade att gängkriminaliteten fräter sönder samhället. Han efterlyste repressiva åtgärder men också en Marshallplan för förorten för att förebygga våldet.

Inrikesminister Mikael Damberg (S) inledde sedan debatten med att räkna upp allt som regeringen redan gjort, med skärpta straff, nya brottsrubriceringar, utbyggd polis och fler bevakningskameror.

– 34-punktsprogrammet är det största någonsin mot gängkriminaliteten. Men det kommer inte att räcka, vi måste stoppa nyrekryteringen, säger han.

Moderaternas Johan Forssell hade dock inte mycket till övers för regeringens insatser.

– Regeringen låter tuff mot gängkriminaliteten men är i verkligheten svag, resultaten lyser fortfarande med sin frånvaro. Vi ser fler skjutningar, fler avlidna och fler sprängningar än förra året. Endast två punkter i 34-punktsprogrammet är genomförda, säger han.

Sverigedemokraterna Adam Marttinen avfärdade också vad regeringen gjort.

– Inget kriminalpolitiskt förslag förändrar någonting så länge Sverige har en ansvarslös invandring och inte lyckas utvisa fler än man tar emot, säger han och beskriver Sverigedemokraterna som den klarast lysande stjärnan i kampen mot brottsligheten.

Infiltration mest effektivt mot religion

Ledare Mitt i högsommaren släpptes de nya resultaten från världens största undersökning av människors... lördag 19/9 00:00

Kristna i Dalsland sprider hopp med Jesuskampanj

Mellerud. Kampanjen ”Jesus till Dalsland” är inne på det tredje av sex planerade år. Just nu är Mellerud i... söndag 20/9 11:00

Kampsport för att skada eller för självförsvar – det är frågan

Mot väggen Hur ska man som kristen förälder se på sitt barns önskan att börja någon våldsam kampsport såsom...