Vår själ väntar på Herren, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, vi förtröstar på hans heliga namn.
Psaltaren 33:20-21

Världen idag

Korsvandringen fortsätter – fler bärare efterfrågas

Det stora träkorset har burits från Haparanda och nådde på måndagen Huskvarna. För att korset inte ska behöva stanna upp på sin väg mot Ystad behövs ytterligare tio personer som är villiga att bära, berättar initiativtagaren Alf Lax.

Nyheter · Publicerad 07:56, 2 sep 2020

Världen idag har tidigare berättat om korsvandringen genom Sverige. Den 1 juni startade färden i Haparanda, med målet att vara framme vid Pingstkyrkan i Ystad den 4 oktober. Världen idag var på plats när det tre meter höga, hjulförsedda, korset på måndagen passerade Huskvarna i Småland.

Men även om vandringen uppmärksammats av lokalmedier utefter vägen, har det inte varit helt lätt att få tag i människor som varit villiga att följa korset under en dagsmarsch i södra Sverige.

– Framför allt på Hallandskusten ser det lite ödsligt ut. Det vore tråkigt om vi skulle behöva frakta korset vissa sträckor i stället för att vandra hela vägen, säger Alf Lax.

Inne på korsvandringens hemsida Gå för Sverige, kan man se att det från den 17 september saknas anmälda vandrare för sju delsträckor – mellan Kvibille och Åstorp. Det gapar även tomt mellan den 25 och den 27 september, från Helsingborg till Landskrona.

– Vi tror att det ska fyllas på. Hallänningarna och skåningarna ska väl inte vara sämre än resten av landet? säger en förhoppningsfull Alf Lax.

Under tidigare år har Alf Lax genomfört korsvandringar på eget initiativ. Den här gången har han gått mellan Umeå och Sundsvall samt anslutit på några andra sträckor. Han kommer även att vandra med under den sista sträckan mellan Lund och Ystad.

Alf Lax säger att han tror att vi lever i en skarp tid där troende kristna människor behöver ställa sig frågan om man är beredd.

– Det är inte mystofflorna på utan beredvillighetens skor som gäller.

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10

Viktigt att hedra pionjärerna när frikyrkligheten firar 175 år

Ledare I dag firar Sveriges frikyrklighet 175 år. Åtminstone om man betraktar dopen vid Vallersvik som... torsdag 21/9 00:40