Men var nu starka och låt inte modet falla, för ert arbete ska få sin lön.
2 Krönikeboken 15:7

Världen idag

Situationen för de kristna i Turkiet hårdnar, menar en kristen människorättsorganisation. På bilden ses en kyrka i sydöstra Turkiet. Foto: Murad Sezer/AP/TT

Koreansk evangelist mördades i Turkiet

En koreansk evangelist mördades i tisdags i den turkiska staden Diyarbakır, rapporterar den kristna organisationen ICC. Den 41-årige familjefadern ska ha fått två knivhugg i hjärtat och ett i ryggen, ute på en av stadens gator.

Nyheter · Publicerad 09:26, 25 nov 2019

Jinwook Kim, som den kristne koreanen hette, dog senare på sjukhus av sina skador, skriver den kristna människo­rätts­organisationen International Christian Concern (ICC).

Turkiska myndigheter uppges ha gripit en misstänkt 16-åring för dådet. Dessutom ska myndigheterna ha hävdat att den koreanske evangelisten blev knivhuggen under ett rånförsök, där rånaren velat ta hans telefon. Lokala kristna ifrågasätter dock myndigheternas version och begär en mordutredning.

– Det här var inte bara ett rån. De kom för att mörda honom, säger en annan turkisk evangelist, som själv ska ha blivit mordhotad dagen efter.

Enligt ICC är detta första gången på över tio år som en kristen mördas i Turkiet. Just i år ska dock organisationen ha märkt av en betydande ökning av incidenter som tyder på en mer fientlig miljö gentemot landets kristna.

– Martyrdöd är inte normalt i Turkiet och den här händelsen visar på ett tragiskt sätt hur mycket landet har förändrats, säger organisationens Mellanösternchef, Claire Evans.

Den nu mördade evangelisten Jinwook Kim hade bott i Turkiet i fem år, var gift och skulle snart få sitt andra barn. Familjen ska tidigare i år ha flyttat till Diyarbakır, som är en stad i sydöstra Turkiet med ungefär en miljon invånare, varav de flesta kurder.

Där ska Jinwook Kim också ha varit pastor i en mindre kristen gemenskap.

Pulka-debatt avslöjar en ny syn på döden

Ledare Vår syn på livet formar vår syn på döden. Allteftersom den sekulära individualismen tar över som... lördag 23/1 00:00

Internt tryck får SD-topp att backa från abortfråga

Politik. Sverigedemokraten Björn Söder återkallar sin riksdagsfråga där han skrev att 42 miljoner ofödda... lördag 23/1 12:00

”Vi får öva på att dela livet”

Lärjungaskap. På Ralingsåsgården precis utanför Aneby befinner sig ett härligt gäng ungdomar och unga vuxna som...