Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

Situationen för de kristna i Turkiet hårdnar, menar en kristen människorättsorganisation. På bilden ses en kyrka i sydöstra Turkiet. Foto: Murad Sezer/AP/TT

Koreansk evangelist mördades i Turkiet

En koreansk evangelist mördades i tisdags i den turkiska staden Diyarbakır, rapporterar den kristna organisationen ICC. Den 41-årige familjefadern ska ha fått två knivhugg i hjärtat och ett i ryggen, ute på en av stadens gator.

Nyheter · Publicerad 09:26, 25 nov 2019

Jinwook Kim, som den kristne koreanen hette, dog senare på sjukhus av sina skador, skriver den kristna människo­rätts­organisationen International Christian Concern (ICC).

Turkiska myndigheter uppges ha gripit en misstänkt 16-åring för dådet. Dessutom ska myndigheterna ha hävdat att den koreanske evangelisten blev knivhuggen under ett rånförsök, där rånaren velat ta hans telefon. Lokala kristna ifrågasätter dock myndigheternas version och begär en mordutredning.

– Det här var inte bara ett rån. De kom för att mörda honom, säger en annan turkisk evangelist, som själv ska ha blivit mordhotad dagen efter.

Enligt ICC är detta första gången på över tio år som en kristen mördas i Turkiet. Just i år ska dock organisationen ha märkt av en betydande ökning av incidenter som tyder på en mer fientlig miljö gentemot landets kristna.

– Martyrdöd är inte normalt i Turkiet och den här händelsen visar på ett tragiskt sätt hur mycket landet har förändrats, säger organisationens Mellanösternchef, Claire Evans.

Den nu mördade evangelisten Jinwook Kim hade bott i Turkiet i fem år, var gift och skulle snart få sitt andra barn. Familjen ska tidigare i år ha flyttat till Diyarbakır, som är en stad i sydöstra Turkiet med ungefär en miljon invånare, varav de flesta kurder.

Där ska Jinwook Kim också ha varit pastor i en mindre kristen gemenskap.

Det är hög tid att pressa Kina

Ledare Den nya stormakten Kina toppar våra nyhetssidor – och det är inte goda nyheter. Varken när det... tisdag 7/7 07:15

Utan apostlar saknas missionellt perspektiv

Ledare Nya testamentet beskriver de femfaldiga tjänstegåvorna i Kristi kropp: apostlar, profeter,... lördag 4/7 00:00

Vi måste ständigt upptäcka solglasögonen som vi ofta glömmer att vi har på oss.

Gästkrönika När solen gassar åker de på – solglasögonen. Man ser världen genom ett något mörkare filter. Eller... tisdag 7/7 00:00

Hallå där Johannes Magnusson...

... som fått jobbet som ny verksamhetsledare för Pingst utbildning. tisdag 7/7 00:00

Kan vi synda utan att förlora frälsningen?

Mot väggen Kan en pånyttfödd kristen synda utan att förlora frälsningen? /Linda