På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

Egyptens militär har sedan 2018 bedrivit en landsomfattande operation mot militanta jihadister. Foto: AP/TT

Koptisk man skjuten av jihadister i Egypten

En kristen man har skjutits till döds av jihadister i norra Sinai i Egypten. Enligt norska Dagen har en IS-ankuten grupp tagit på sig dådet.

Nyheter · Publicerad 14:34, 19 apr 2021

Den 62-årige koptiske mannen sköts från nära håll av en jihadist som flankerades av två andra beväpnade män, visar en videofilm som publicerades i lördags på en propagandakanal som jihadistgruppen har på sociala medier.

Enligt Norska Dagen är gruppen knuten till Islamiska staten.

Mannen som avlossar skottet säger i videon att mordet är ”priset som Egyptens kristna betalar för att stödja den egyptiska armén”.

Även två unga lokalbor mördas i videofilmen.

Egyptens militär inledde under 2018 en landsomfattande operation mot militanta jihadister med fokus på just norra Sinai.

Militären uppger att omkring 970 misstänkta jihadister har dödats i den pågående operationen, men det är nästan omöjligt att verifiera uppgifter om döda och skadade eftersom området till stora delar är avstängt för journalister.

Egyptens kristna kopter utgör 10–15 procent av befolkningen som uppgår till runt 100 miljoner.

Antisemitismen Göran Persson bekämpade har ätit sig in i (S)

Ledare För femtio år sedan låg medlemsantalet i Malmö judiska församling stabilt över tvåtusen personer.... lördag 15/5 00:10

Kristna nordbor utvisades från Sibirien

Ryssland. Resan till kristna vänner i Sibirien slutade på ett chockartat sätt för tre kristna nordbor. Efter... lördag 15/5 09:00

300 på högskoleprov – max 8 i kyrkan

Ledare Förra lördagen, den 8 maj, skrev 35 000 personer högskoleprovet på 120 olika orter i landet. I... lördag 15/5 00:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier