Men Jesus sade till Simon: ”Var inte rädd. Från och med nu ska du fånga människor.”
Lukasevangeliet 5:10b

Världen idag

”Konvertiter ska avrättas”

Bland fundamentalistiska muslimer i Afghanistan växer oron för att antalet kristna afghaner blir allt fler. ”Enligt Koranen ska de avrättas”, säger en parlamentsledamot om konvertiter.

Nyheter · Publicerad 15:22, 10 sep 2013

Både bland parlamentariker och i media i Afghanistan kampanjas det nu hårt mot religionsfrihet. Särskild uppmärksamhet riktas mot Indien, där många afghanska flyktingar rapporteras ha blivit kristna. Afghanske parlamenterikern Nazir Ahmad Hanafi uttalade sig nyligen så här enligt Mohabat News:

– Afghanska flyktingar invånare fortsätter att konvertera till kristen tro i Indien. Många afghaner har blivit kristna i Indien. Det här är en förolämpning mot muslimska lagar och enligt Koranen ska de avrättas.

Enligt CNS News är Hanafi en framträdande ledamot som leder parlamentets lagutskott och kom på tredje plats i antalet röster i parlamentsvalet 2010.

Enligt religionsfrihetsorganisationen Barnabas Fund krävde en annan parlamentariker, Abdul Sattar Khawasi, några dagar tidigare att Afghanistan bör kräva av Indien att upprätta en lista över de afghaner som konverterar, så att de kan straffas om de återvänder. Khawasi har tidigare krävt dödstraff för avfällingar och fört kampanj mot de populära afghanska versionerna av tv-programmen American Idol och X Factor, på grund av att kvinnor dansar och framträder utan slöja i programmen, skriver CNS News.

Mohabat News rapporterar att parlamentsledamoten Abdul Latif Pedram skyller det ökande antalet konvertiter på den amerikanska närvaron i landet. Barnabas Fund noterar också att media hakat på med hårda utspel:
”Tio kvällar i rad i slutet av augusti sände två tv-kanaler foton på ledaren för den afghanska kyrkan i Delhi och krävde att han skulle avrättas. De visade också bilder på andra afghanska konvertiter i Indien och foton från dop”, uppger Barnabas Fund enligt CNS News.

Afghanistan rankas nu som nummer tre på Open Doors lista över de länder där förföljelsen av kristna är värst.

Jag skulle beskriva det som att Herrens härlighet uppfyllde rummet

Ledarkrönika När vi var relativt nya i Vänersborg började församlingen en barnverksamhet i ett område av staden... torsdag 22/7 00:00

Vems väg går du på?

Inför söndag Åttonde söndagen efter trefaldighet: Andlig klarsyn Jag har valt sanningens väg,rättat mig efter... torsdag 22/7 00:00

FN-konferens mot rasism ledde till ny våg av antisemitism

Israelkommentar Denna höst har det gått tjugo år sedan FN:s världskonferens mot rasism gick av stapeln i Durban,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier