Nej, liksom han som har kallat er är helig ska också ni vara heliga i allt ni gör. Det står ju skrivet: Ni ska vara heliga, för jag är helig.
1 Petrusbrevet 1:15-16

Världen idag

Olof Edsinger önskar att konferensen ska vara en mötesplats för kristna från olika sammanhang och yrkesgrupper. Foto: SEA

Konferens ska utmana kristna att göra avtryck i samtiden

När konferensen Uppdrag: Guds rike arrangeras i Stockholm i helgen, hoppas arrangörerna på att ingjuta mod i troende.

– Vi vill ge konkreta redskap att navigera i den här tiden, säger konferenschefen Olof Edsinger.

Nyheter · Publicerad 22:00, 17 nov 2022

I helgen arrangeras för femte gången den nationella konferensen Uppdrag: Guds rike i Folkungakyrkan i Stockholm; ett ledarforum för en bred skara människor, både ledare och andra kristna, som alla vill göra avtryck i sin samtid.

– Det har varit väldigt uppskattade konferenser tidigare år och det har blivit en viktig mötesplats för människor från olika delar av kristenheten och med olika yrkesprofessioner, menar Olof Edsinger.

Konferensen är ett samarbete mellan flera olika sammanhang och organisationer, däribland de ideologiska syskonen Svenska evangeliska alliansen, Apologia och Claphaminstitutet.

– Konferensen är en viktig tid för att få möta gräsrötterna i våra organisationer, menar Olof Edsinger, som räknar med omkring 120 besökare under helgens konferens. Dessutom är kvällsmötena både fredag och lördag öppna för allmänheten.

Bland årets talare finns bland andra den brittiske professorn Alister McGrath, som har trefaldig doktorsgrad från Oxford university.

– Det ska bli kul att lyssna på McGrath, som är en världsberömd professor. Det är en liten extra bonus att han kommer, säger Olof Edsinger.

Den direkta inspirationen för Uppdrag: Guds rike kommer från European Leadership Forum som varje år arrangeras i Polen, och vid den svenska konferensen kan alla deltagare välja mellan och hålla sig till ett av konferensens sex nätverk. I år är dessa samhällspåverkan, apologetik, filosofi, kristna naturvetare, förkunnare och kristna företagare.

– Det är något som många uppskattar mycket.

Olof Edsinger hoppas att helgens konferens ska hjälpa till att ingjuta mod i de troende.

– Vi vill ge konkreta redskap att navigera i den här tiden och visa att det finns konkreta bibliska svar på vår tids frågor, säger han.

Det har blivit en viktig mötesplats för människor från olika delar av kristenheten.

Optimism om historiskt avtal mellan Israel och Saudiarabien

Mellanöstern. Både Saudiarabien och Israel uttrycker optimism inför ett historiskt avtal som skulle kunna... lördag 23/9 13:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10