Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Konferens ska peppa kvinnor inför nya året

Laila Dahl, Cajsa Tegnblad och Lena-Maria Vendelius (före detta Klingvall) finns bland kvinnorna som medverkar i en digital kvinnokonferens som börjar på fredag.

– Det blir en riktig energiboost, säger Emmeli Ahlander som är initiativtagare till konferensen.

Nyheter · Publicerad 08:00, 6 jan 2021

”Det finns ingen gräns” är namnet på en tre dagar lång konferens som innehåller korta föreläsningar, samtal, undervisning och peppande inslag, och riktar sig till alla kvinnor. Allt sker digitalt 8–10 januari och är kostnadsfritt.

– För mig finns det en längtan att hjälpa kvinnor att se sitt värde, att drömma stort och få mod att våga gå tillsammans med Gud, säger Emmeli Ahlander som bor i Sävsjö och driver det digitala nätverket The Perfect Peace Sisters Collective jämsides med frilansjobbet som grafisk designer.

Konferensens tre dagar har rubrikerna Utvald, Uppmuntra och utrusta samt Utmana. 16 kvinnor medverkar och bland dem finns välkända namn som psykologen Patricia Tudor-Sandahl som varit både sommarpratare och vinterpratare i P1, men också privatpersoner som Carina Järpmyr som gjort en resa från nyandligt mörker till ett liv med Gud.

– Det är så många som har tackat ja till att medverka och är glada över möjligheten att nå ut. Det är jättekul att det blev så härlig respons, säger Emmeli Ahlander.

Konferensen innehåller inte bara föreläsningar, livsberättelser och samtal, utan innefattar dessutom material för en fysisk tjejträff med någon på hemmaplan.

– Man får också möjlighet att interagera och ställa frågor till föreläsarna. Det blir en riktig energiboost, säger Emmeli Ahlander som önskar att eventet ska ge mervärde och välsignelse både för deltagarna och de medverkande.

”Det finns ingen gräns” är den första konferensen som har sin grund i nätverket The Perfect Peace Sisters Collective.

– Nätverket är till för att man ska kunna dela sin vardagstro med andra systrar, stötta och hjälpa varandra att blomstra och se sina gåvor. Det är så lätt att tycka att alla andra är så duktiga och ”inte kan väl jag”. Jag har själv kämpat med det, säger Emmeli Ahlander som startade nätverket för ett halvår sedan.

Det är öppet för alla kvinnor och medlemmarna får en peppbrev, inspirationsvideor, digitala träffar, workshops och tillgång till ett gruppforum på Facebook. Men de får även ett fysiskt paket med en bok samt olika planeringsverktyg som Emmelie utformat.

Som en hjälp att komma igång och använda de tryckta verktygen håller hon i webbseminarium och det var där idén till den stundande konferensen föddes.

Emmeli Ahlander driver även en podd och har flera idéer på lut som syftar till gemenskap och en vardag i samarbete med Gud.

Medarrangörer till konferensen är Bilda, Världen idag och Semnos förlag.

För mig finns det en längtan i det här att hjälpa kvinnor att se sitt värde, att drömma stort och få mod att våga gå tillsammans med Gud.

Ett urval av de medverkande.

Laila Dahl

Elin Ginal

Lena Maria Vendelius

Cajsa Tengblad

Josefin Lennartsson

Tina Börjesson

Patricia Tudor-Sandahl

Amanda Göransson

Carina Järpmyr
 

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Dansk abortlag kan ändras – minskat skydd för ofödda

Danmark. I Danmark har ofödda barn ett lagstadgat skydd från och med graviditetsvecka tolv. Lagstiftningen... fredag 29/9 10:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00