Ert tal ska alltid vara vänligt kryddat med salt, så att ni vet hur ni ska svara var och en.
Kolosserbrevet 4:6

Världen idag

Hundratals ungdomar samlades i Arken i Värnamo på den ungdomskonferens som hölls för 60:e året i rad. Foto: Privat

Konferens firade 60 år – lockar ungdomar än i dag

Ungdomskonferensen Vision 19 samlade runt 500 personer i helgen i Värnamo, vilket var ungefär dubbelt så många som förra året. Dessutom kom deltagarna från rekordmånga olika ställen i Sverige.

Nyheter · Publicerad 06:00, 7 nov 2019

– Det var fler orter representerade än någonsin, 58 orter och kyrkor, allt från Luleå till Sjöbo, konstaterar den lokala pastorn Camilla Olsson.

Ungdomskonferensen, som anordnas av pingstförsamlingen Arken i Värnamo på hösten har hållit på i hela 60 år och hölls i många år i sporthallen, innan Arkenkyrkan byggdes för drygt 20 år sedan. Storleken på konferensen har enligt Camilla Olsson gått upp och ner genom åren, men att det i år kom deltagare från så många olika orter runt om i Sverige ser hon som ett resultat av ett medvetet arbete inför just årets konferens.

– Vi har jobbat väldigt hårt med att få in folk från olika städer, med att dra in ungdomsgrupper och engagerat ungdomspastorer att hålla i seminarium och så, förklarar hon.

Konferensen hade också flera talare som kom utifrån, däribland den välkände evangelisten Sebastian Stakset. Förutom gudstjänster och seminarier bjöds det också på lagtävlingar och mat.

Åldern på deltagarna var enligt Olsson från 13 år till cirka 23 år, och även om hon tror att många av dem redan var troende när de kom dit, så kunde hon till exempel också se hur många gav respons på frälsningsinbjudningar.

– Det var definitivt många som fick ett nytt möte med Jesus. Man såg att hungern ökade för varje dag. Vi bad mycket för Andens dop.

Camilla Olsson tror också att det är viktigt att ha sådana här ungdomskonferenser, bland annat eftersom många därhemma befinner sig i ungdomsarbeten med mycket få deltagare.

– Det finns ett jättestort behov i dag av att vara på en konferens med andra ungdomar, att verkligen få möta Jesus och bli fylld av Anden. Målet är att ungdomar ska få ett andligt genombrott, säger hon.

Vem laddade det vapen som dödade al-Halik?

Israelkommentar Då är vi där igen: en tragisk händelse i Israel används till att svärta ner den judiska staten. I... onsdag 3/6 00:00

Kristna familjen allt viktigare i coronatid

Ledare En av 90-talets stora självhjälpsgurus hette Stephen R Covey. Han har bland annat sagt: ”The key is... onsdag 3/6 00:00

Det är inte äventyren som gjorde den riktiga skillnaden i mitt liv.

Vardagskrönika Jag skulle snart fylla 22 år när jag för första gången i mitt liv andades afrikansk luft. Ett... onsdag 3/6 00:00

OM Sverige har begärt utträde ur Svenska missionsrådet

Ekumenik. I samband med Svenska missionsrådets årsmöte nyligen tillkännagavs att missionsorganisationen OM... onsdag 3/6 09:50

Fyra aktuella frågor till SMR:s nya generalsekreterare

Personporträtt. I sin nya roll som generalsekreterare kommer Charlotta Norrby att få hantera många frågor, av vilka...