På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

Kinesiska kristna sjunger vid en gudstjänst i Nanjing. Foto: Malin Lundberg/TT

Kommunistparti skärper regler mot religion

Kinas kommunistparti har lanserat ett uppdaterat regelverk för medlemmarnas uppförande, där man bland annat hotar med straff för att sprida politiska rykten. De som är religiösa rekommenderas att lämna partiet.

Nyheter · Publicerad 16:20, 29 aug 2018

De allvarligaste fallen, då en partimedlem brutit mot lagen, kan leda till åtal, men i många andra fall är det strängaste straffet uteslutning ur partiet.

Kommunistpartiets medlemmar får inte uttala sig negativt om partiets politik eller beslut och de får inte sprida politiska rykten eller skapa splittring inom partiet.

Kinas grundlag garanterar religions­frihet, men kommunistpartiet är officiellt ateistiskt och medlemmarna förväntas också vara det. De medlemmar som bekänner sig till någon religion ska stärkas och utbildas av partiet, men om de inte ändrar sig uppmanas de att lämna partiet.

Var lugn – jordens resurser kommer att räcka till för alla

Ledare Att världens befolkning växer framställs ofta som ett hot mot mänskligheten. Men för oss som tror... torsdag 6/5 00:10

Tänk om värme blev den känsla människor associerar till när de tänker på kristna?

Ledarkrönika I vår församling har vi tre värderingsord som vi håller högt. De tre orden är: varmt, relevant och... torsdag 6/5 00:00

Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier