Matkultur

Kocken Dahlgren tog med sig
cajun­traditionen till Sverige

Alligator är en av de många rätter som stjärnkocken Peter Dahlgren kan stoltsera med att ha tillagat.

Cajunkocken Peter Dahlgren har fört med sig den unika mat­traditionen från Mississippi till Sverige i form av kryddning med rötter från 1600-talets Amerika och ovanliga kötträtter.

– Mina kompisar i Sverige jagade älg och i Mississippi jagade de alligatorer, säger han till Världen idag.

Publicerad Senast uppdaterad

I dag, den 16 november, är det Mång­kulturella matdagen. Dagen instiftades av Kultur­smakarna för att öka intresset för olika kulturer genom mat. 

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS