Vår själ väntar på Herren, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, vi förtröstar på hans heliga namn.
Psaltaren 33:20-21

Världen idag

Klimataktivister har skapat tumult i flera tv-inspelningar. Nu senast i Let's dance. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Klimataktivist stormade Let's dance – knockades av kamera

Mitt under finalen av ”Let's dance” tog sig klimataktivister in på dansgolvet. Ett videoklipp där man ser hur en av aktivisterna knockas av en kamera har blivit viralt.

Nyheter · Publicerad 21:00, 29 maj 2023

TV4:s tittare fick inte se mycket av lördagens klimataktion, men publiken kunde se en man och en kvinna springa fram under Charlotte Kallas och Tobias Karlssons paso doble. Mannen höll upp en banderoll och kvinnan hade med sig något slags färgpulver som hon spred ut.

– Ett antal personer tog sig upp på scenen. Det har hanterats av personal på plats och polis tillkallades snabbt till inspelningen som avvisade dem från platsen, säger Charlie Forsberg, kommunikationschef på TV4.

Ett videoklipp som visar hur en kamera kommer åkande på en kran och knockar den manliga klimataktivisten har blivit viralt.

”2023 högsta löneförhöjning måste gå till kameramannen”, skriver en person som delar klippet på Twitter.

Klimataktivisterna fick lära sig att sabotage inte är rätt väg för att få gehör för sina åsikter, menar andra.

Ytterligare andra frågar sig hur det står till med TV4:s säkerhet, med tanke på att klimataktivisterna kunde ta sig in på dansgolvet obehindrat.

Klimataktivisterna släpades bort från dansgolvet och misstänks nu, enligt Expressen, för skadegörelse. Den knockade mannen såg inte ut att ha fått några allvarliga men av händelsen.

Det är inte första gången som klimatgruppen i fråga genomför en aktion i direktsändning. I samband med Loreens framträdande under Melodifestivalen i Malmö sprang en aktivist från organisationen upp på scenen. Loreen fick då sjunga sin låt på nytt. Och i höstas stormade en person från samma rörelse scenen under Idolfinalen i TV4.

Styrräntan höjs på nytt – så mycket dyrare blir ditt bolån

Ekonomi. Torsdagens nya räntehöjning gräver ännu djupare hål i hushållens plånböcker. Ökade bolånekostnader... fredag 22/9 22:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10

Kristersson: Vi är mitt i extrem våldsvåg

Kriminaliteten. Flera utomstående tros ha blivit offer när två personer sköts ihjäl på en pub i Sandviken. – Det är... fredag 22/9 18:17

Viktigt att hedra pionjärerna när frikyrkligheten firar 175 år

Ledare I dag firar Sveriges frikyrklighet 175 år. Åtminstone om man betraktar dopen vid Vallersvik som... torsdag 21/9 00:40