Manifestation

Kippavandring i Stockholm – stats­ministern ska delta

Ulf Kristersson med kippa på huvudet i Malmö synagoga.
Ulf Kristersson vill visa stöd för Sveriges judar. Bilden är från januari i år då han besökte Malmös synagoga i samband med Förintelsens minnesdag.

Under onsdagen arrangeras en kippavandring mot antisemitism i Stockholm. Såväl statsminister Ulf Kristersson som flera andra partiledare kommer att delta.

Publicerad Uppdaterad
Aron Verständig.
Aron Verständig.

Onsdagen den 6 december genomförs en kippavandring mot antisemitism i centrala Stockholm. Kippavandringen arrangeras av Judiska centralrådet i Sverige i samarbete med Riksdagens nätverk mot antisemitism. 

–  Efter den 7 oktober har vi märkt av ökad otrygghet bland judar i Sverige, säger Aron Verständig, ordförande i Judiska centralrådet, till Världen idag.

Magdalena Andersson.
Magdalena Andersson.

Statsminister Ulf Kristersson (M), S-ledaren Magdalena Andersson, C-ledaren Muharrem Demirok samt eventuellt andra partiledare kommer att delta i kippavandringen.

Det är viktigt för oss att visa att kampen mot antisemitism inte är en partifråga utan något som alla riksdagspartier är eniga om

Aron Verständig

Muharrem Demirok.
Muharrem Demirok.

– Det är viktigt för oss att visa att kampen mot antisemitism inte är en partifråga utan något som alla riksdagspartier är eniga om, säger Aron Verständig.

Samlingen äger rum vid Raoul Wallen­bergs torg klockan 12.45 och därefter vandrar man gemensamt till Sveriges riksdag.

Inbjudan riktar sig först och främst till riksdagsledamöter, men allmänheten är välkommen att delta i vandringen.

Powered by Labrador CMS