Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Foto: Altaf Qadri/AP/TT

Kidnappade Haiti-missionärer flydde under stjärnklar kväll

Kidnappningen av missionärer i Haiti fick ett lyckligt, om än dramatiskt slut. Beskedet om att alla de missionärer som i oktober fördes bort av ett rövargäng i Haiti nu är fria kom förra veckan, vilket Världen idag har rapporterat om. Men först i måndags, när missionärerna fått komma hem, uppdagades det att det för det flesta av dem handlade om en flykt.

Nyheter · Publicerad 14:30, 21 dec 2021

Gruppen bestod till en början av 17 personer, barn och vuxna, från USA och Kanada. Kidnapparna krävde en miljon dollar per person. Fem av dem frigavs efter ett tag, men det är fortfarande osäkert om någon lösensumma betalades.

De tolv som var kvar i fångenskap valde sedan att själva planera en flykt. En stjärnklar natt vågade gruppen, med ett spädbarn och en treåring, att med stjärnornas hjälp finna en flyktväg. Barnen sveptes in i filtar så att inte kvistar eller törnen skulle skada dem. Efter flera timmars vandring fann de en person som kunde hjälpa dem att ringa efter hjälp.

Gruppen flögs sedan till USA med den amerikanska kustbevakningens plan, enligt församlingen i Berlin i delstaten Ohio. Enligt nyhetsbyrån AP är gruppen vid gott mod. De har lidit av hetta och fått infektioner av förorenat vatten och insekter, men i övrigt klarat sig bra.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10