Men en sak får ni inte glömma, mina älskade: för Herren är en dag som tusen år och tusen år som en dag.
2 Petrusbrevet 3:8

Världen idag

KG Larsson om chipet: "Ett tidens tecken"

En port till det totala kontrollsamhället eller rentav ett tecken på att Jesus andra tillkommelse närmar sig? Världen idag har frågat en teolog och en bibellärare om hur de ser på den senaste utvecklingen där mikro-chip på handen kan användas som ett betalkort.

Nyheter · Publicerad 16:30, 31 jul 2017

För många kristna ger det här temat, med ett märke på handen, associationer till det som beskrivs i Bibelns Uppenbarelsebok. Där förutsägs, i kapitel 13, ett framtida samhälle där alla människor måste ha ett märke på högra handen eller pannan för att kunna köpa eller sälja.

För cirka 2 000 år sedan, då texten skrevs, var ett sådant scenario troligen obegripligt och otänkbart. Men nu lanseras chip i kroppen i en rad olika sammanhang, bland annat för att sköta betalningar (se artikel ovan).

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Kristna friskolerådet: Skolrapport gav felaktig bild

Utbildning. Skolinspektionen gav i sin årsrapport uttryck för brister på konfessionella friskolor. ”Synnerligen... torsdag 23/3 18:00

Demonstrationerna handlar om vad vi anser vara demokratiskt

Israelkommentar Folk demonstrerar på gatorna i hela Israel. Varje lördagskväll sedan över en månad är man ute på... torsdag 23/3 00:00