Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

KD-profil sågar egna partiets vägval om juridiskt könsbyte

KD-seniorernas före detta ordförande Leif Hallberg är djupt kritisk till att regeringen, där hans eget parti ingår, vill låta en människas egen uppfattning avgöra dennes juridiska könstillhörighet. Nu uppmanar han kristna samfund att göra sina röster hörda.

”Om kyrkorna förblir tysta, kommer stenarna att ropa”, skriver Hallberg.

Nyheter · Publicerad 13:00, 31 mar 2023

Sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD) har valt att gå vidare med en lagrådsremiss som ärvts från den tidigare S-regeringen. Förslagen handlar om en förenklad process för att byta juridiskt kön, som helt skiljs från kirurgiska ingrepp i könsorganen, samt att åldersgränsen sänks, från 18 till 16 år.

Leif Hallberg, tidigare förbundsordförande för KD senior samt före detta ledamot i partistyrelsen, är starkt kritisk till att det egna partiet, i regeringsställning, vill gå i bräschen för ”detta uppror mot naturens egen ordning”.

”Att det som hittills, genom mänsklighetens hela historia, gällt som en självklar och uppenbar verklighet, att vi föds som man och kvinna, det ifrågasätts nu allt oftare av påstridiga kulturradikala åsiktsagenter. Även i vårt svenska samhälle”, skriver Hallberg i ett inlägg på Facebook.

Hallberg påminner om KD:s ursprung som ett kristet intresseparti och efterlyser de kristna samfundens höjda röster.

”Så har en politisk bomb briserat, och det skulle inte förvåna om krevaden kraftigt skakat om bland KD:s gräsrötter och väljare. En så grundläggande kategori i skapelsen som kön sägs alltså vara en fråga om personlig uppfattning. Var finns de kyrkliga och frikyrkliga rösterna i denna viktiga debatt? Om politikerna och kyrkorna förblir tysta, kommer stenarna att ropa”, skriver han.

Det är ingen hemlighet att SD, vars mandat regeringens existens vilar på, är negativt inställt till lagförslag om förenkling av juridiskt könsbyte. L-politikerna Anna Starbrink och Carl Otto Engberg anser att regeringen, i denna fråga, bör köra över SD:s vilja och i stället söka stöd hos oppositionen, rapporterar Svenska Dagbladet.

Starbrink, medlem i riksdagens hbtqi-nätverk, anser att förenkling av juridiskt könsbyte är en ”frihetsreform, viktig för Sverige”.

Acko Ankarberg Johansson har uppgett att hon ännu inte kan leverera någon tidsangivelse för lagrådsremissen, vilket upprör Carl Otto Engberg som är ordförande i hbt-liberaler.

– Jag tänker att ansvarigt statsråd måste sluta dra benen efter sig i det här, säger Engberg till SvD.

En så grundläggande kategori i skapelsen som kön sägs alltså vara en fråga om personlig uppfattning.

Rädslan att bli lämnad kvar

Församlingsdoktorn. Som pastor stöter jag emellanåt på människor som under 1970- och 1980-talet hörde predikningar om... fredag 2/6 00:00

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

Kinesisk expert: Labb kan vara ursprung till coronaviruset

Kina. Det kan inte uteslutas att coronaviruset ursprungligen kom från ett laboratorium. Det säger George... torsdag 1/6 22:00

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00