Herren har blivit min borg, min Gud är min tillflykts klippa.
Psaltaren 94:22

Världen idag

KD och SD kritiserar regeringen efter attack mot kristen pojke

Vad görs för att motverka attackerna mot kristna. Det undrar Andreas Carlson, gruppledare för KD i riksdagen som nu vill ha svar av ansvarig minister
”I regeringens nationella plan mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott nämns inte ens kristna”, påpekar Carlsson.

En artikel av Världen idag ligger dessutom till grund för en annan riksdagsfråga om hat mot kristna.

Nyheter · Publicerad 17:16, 18 sep 2020

I den skriftliga frågan han lämnat in i riksdagen utgår Andreas Carlsson bland annat från händelsen i Malmö nyligen där en elvaårig pojke med ett kors runt halsen attackerades. Trots att statistik visar att kristofobiska hatbrott ökar kraftigt är det tyst från regeringen, menar Carlson.

– Jag blir bestört när jag läser om elvaåringen som fick utstå detta, för att han ville manifestera sin tro genom en sådan självklar sak som att bära ett kors runt halsen. Ett barn som blir attackerat på det viset, det är fruktansvärt, säger han i en skriftlig kommentar till Världen idag.

Han är starkt kritisk till att kristofobiska brott tycks prioriteras ned i regeringens arbete.

– Det är otroligt hur regeringen kan ta fram en plan mot hatbrott och strunta i de kristna. Vet de inte hur allvarlig situationen blivit? frågar sig Andreas Carlson och fortsätter:

– De till och med redovisar statistiken, men struntar sedan i att göra närmare undersökningar eller komma med åtgärder för att bekämpa kristofobiska brott. Det är makalöst ignorant.

En konsekvens av att skändningar av kyrkor och hot eller våld mot enskilda kristna inte uppmärksammas tillräckligt, är att brotten fortsätter, menar han.

– Jag tycker det är dags att ta hatbrott mot kristna på allvar, säger Andreas Carlson. 

”Vilka åtgärder ämnar ministern vidta för att bekämpa hatbrotten mot kristna?”

Den frågan från Carlson ska besvaras inom kort av inrikesminister Mikael Damberg (S).

Världen idag berättade också nyligen i en artikel om pastor Merzek Botros uppmaning till regeringen att ta krafttag mot kristofobin. Även detta ligger nu till grund för en skriftlig fråga i riksdagen.

Björn Söder (SD) hänvisar till Botros uppmaning om behovet av nya typer av politiska åtgärder och frågar justitieminister Morgan Johansson (S) vad han tänker göra för att ”stävja den ökande kristofobin och de allt fler antikristna attackerna i Sverige”.

Det är otroligt hur regeringen kan ta fram en plan mot hatbrott och strunta i de kristna. Vet de inte hur allvarlig situationen blivit?

17-åriga Signe levde utan skärmar under sex månader

Ung. Det tillhör inte vanligheterna att en 17-åring väljer att leva skärmfritt. Men för Signe Strålin... lördag 24/10 13:27

17-åriga Signe levde utan skärmar under sex månader

Ung. Det tillhör inte vanligheterna att en 17-åring väljer att leva skärmfritt. Men för Signe Strålin...

Varför tro på uppståndelsen?

Mot väggen De första kristna hävdade att de mött Jesus uppstånden. Varför ska vi ta det påståendet på allvar?...