Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

KD-ledamot lämnar riksdagen: ”Skaver för mycket i hjärtat”

Jimmy Loord (KD) valdes in i riksdagen i höstens val. Ungefär ett halvår senare lämnar han nu. Orsaken är att han saknar att vara en del av sina fyra barns vardag. – Jag hade inte förväntat mig att det skulle bli så här jobbigt att vara ifrån dem, säger han till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 10:49, 5 mar 2019

– Det är otroligt hedrande och roligt att sitta i Sveriges riksdag, att få interpellera med statsråd och bygga nya nätverk. Det är också väldigt kul att det går bra för Kristdemokraterna i opinionen och att vi blir fler medlemmar. Samtidigt finns det ett pris för allt engagemang, säger Jimmy Loord.

– Mina fyra barn är fortfarande små och under tiden jag suttit i riksdagen har jag missat luciauppvisningar, dansuppvisningar, utvecklingssamtal, att skjutsa till träningar och att hjälpa barnen i sin skolgång.

På sin Facebooksida skriver Loord att han har fullt stöd hem­ifrån men att detta handlar om honom själv och den pappa han vill vara. Han blir nu nytt regionsråd och gruppledare för KD lokalt.

– Det är ett jätteintressant och spännande jobb som kräver mycket, men nu kan jag komma hem på kvällen och säga god natt till barnen, vakna hemma och säga god morgon. Jag kan vara mer flexibel än när jag befunnit mig i Stockholm. Men engagemanget i politiken fortsätter och jag hoppas fortsatt få vara delaktig i den nationella debatten.

Är det stor skillnad på vad du trodde att riksdagsplatsen skulle innebära när du kandiderade och hur det faktiskt varit?

– Det finns de som sagt att jag borde ha vetat hur det skulle bli, men jag hade inte förväntat mig att det skulle bli så jobbigt. Det skaver för mycket i hjärtat att vara ifrån barnen.

Det blir Gudrun Brunegård, nuvarande regionråd i Kalmar, som tar den riksdagsplats för Kristdemokraterna som Loord har haft. Den 31 mars arbetar Jimmy Loord sin sista dag i riksdagen.  

Det är ett jätteintressant och spännande jobb som kräver mycket, men nu kan jag komma hem på kvällen och säga god natt till barnen.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...