Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

KD-ledamot lämnar riksdagen: ”Skaver för mycket i hjärtat”

Jimmy Loord (KD) valdes in i riksdagen i höstens val. Ungefär ett halvår senare lämnar han nu. Orsaken är att han saknar att vara en del av sina fyra barns vardag. – Jag hade inte förväntat mig att det skulle bli så här jobbigt att vara ifrån dem, säger han till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 10:49, 5 mar 2019

– Det är otroligt hedrande och roligt att sitta i Sveriges riksdag, att få interpellera med statsråd och bygga nya nätverk. Det är också väldigt kul att det går bra för Kristdemokraterna i opinionen och att vi blir fler medlemmar. Samtidigt finns det ett pris för allt engagemang, säger Jimmy Loord.

– Mina fyra barn är fortfarande små och under tiden jag suttit i riksdagen har jag missat luciauppvisningar, dansuppvisningar, utvecklingssamtal, att skjutsa till träningar och att hjälpa barnen i sin skolgång.

På sin Facebooksida skriver Loord att han har fullt stöd hem­ifrån men att detta handlar om honom själv och den pappa han vill vara. Han blir nu nytt regionsråd och gruppledare för KD lokalt.

– Det är ett jätteintressant och spännande jobb som kräver mycket, men nu kan jag komma hem på kvällen och säga god natt till barnen, vakna hemma och säga god morgon. Jag kan vara mer flexibel än när jag befunnit mig i Stockholm. Men engagemanget i politiken fortsätter och jag hoppas fortsatt få vara delaktig i den nationella debatten.

Är det stor skillnad på vad du trodde att riksdagsplatsen skulle innebära när du kandiderade och hur det faktiskt varit?

– Det finns de som sagt att jag borde ha vetat hur det skulle bli, men jag hade inte förväntat mig att det skulle bli så jobbigt. Det skaver för mycket i hjärtat att vara ifrån barnen.

Det blir Gudrun Brunegård, nuvarande regionråd i Kalmar, som tar den riksdagsplats för Kristdemokraterna som Loord har haft. Den 31 mars arbetar Jimmy Loord sin sista dag i riksdagen.  

Det är ett jätteintressant och spännande jobb som kräver mycket, men nu kan jag komma hem på kvällen och säga god natt till barnen.

Det är hög tid att pressa Kina

Ledare Den nya stormakten Kina toppar våra nyhetssidor – och det är inte goda nyheter. Varken när det... tisdag 7/7 07:15

Utan apostlar saknas missionellt perspektiv

Ledare Nya testamentet beskriver de femfaldiga tjänstegåvorna i Kristi kropp: apostlar, profeter,... lördag 4/7 00:00

Vi måste ständigt upptäcka solglasögonen som vi ofta glömmer att vi har på oss.

Krönikor När solen gassar åker de på – solglasögonen. Man ser världen genom ett något mörkare filter. Eller... tisdag 7/7 00:00

Hallå där Johannes Magnusson...

... som fått jobbet som ny verksamhetsledare för Pingst utbildning. tisdag 7/7 00:00

Kan vi synda utan att förlora frälsningen?

Mot väggen Kan en pånyttfödd kristen synda utan att förlora frälsningen? /Linda