Nyheter

KD-kommunalråd: Sluta bojkotta SD

Magnus Jacobsson (KD), kommunalråd.
Magnus Jacobsson (KD), kommunalråd.

Riksdagspartierna måste börja ha en öppen relation till Sverige demokraterna. Det säger kristdemokratiska kommunalrådet MagnusJacobsson.– Lika lite som vi har en allmän bojkott av Vänsterpartiet bör vi ha det av Sverige demokraterna, säger han.

Samtliga övriga riksdagspartier har tydligt markerat mot alla former av samarbete med Sverige demokraterna, men gång på gång har det framkommit att samtal har förts, både från alliansens företrädare och från oppositionen, med Sverigedemokraterna.

Det här sättet att särbehandla ett riksdagsparti håller inte, menar Magnus Jacobsson, kommunalråd i Uddevalla för Krist demokraterna. I ett debattinlägg i Svenska Dagbladet på söndagen kritiserade han agerandet i riksdagen för att skämma ut hela det politiska systemet och blockera det politiska arbetet.
– Vi måste kunna hantera att de är inröstade i riksdagen. Jag vill inte ha med Sverigedemokraterna att göra, precis som jag inte vill ha med Vänsterpartiet att göra, men det blir konstigt att driva bojkott mot ett parti, förklarar Magnus Jacobsson sitt debattinlägg.
Dessutom blir Sverigedemo kraterna vinnare på de andra partiernas strategi, menar han.
– De får en offerstatus, samtidigt som de slipper ta ansvar för några politiska beslut och kompromisser.

Risken är, tror Magnus Jacobsson, att sättet att behandla Sverigedemokraterna får negativa konsekvenser för folkets syn på politiken.
– Det här skapar tyvärr politikerförakt. Jag har varit stenhård mot Sverigedemokraterna i Uddevalla och kommer att fortsätta vara det. Men vi ska ta debatten öppen och ärligt, och det blir svårt när man inte för några samtal.

Powered by Labrador CMS