Nyheter

Kärlek är allt som behövs i vingården

På klassisk pingstmark håller för tredje året i rad Vineyardrörelsen sin sommarkonferens. Nyhemshallens stora scen passar den lovsjungande rörelsen som hand i handske.

På klassisk pingstmark kom förra veckan 850 vineyardare i olika åldrar till Nyhemsområdet. Men även om man använder såväl pingstvännernas korvkiosk som möteshall, så skiljer sig konferenserna sig väldigt mycket åt.

Lägerchefen Mats Joelsson, till vardags pastor i Vineyard Jön-köping, förklarar att den nordiska Vineyardkonferensen inte är en konferens i vanlig bemärkelse, utan mer som ett läger.
– Det är ett jättestort läger med fokus på gemenskap, men vi får ändå konferensfeeling eftersom vi har möten i en stor hall, berättar han.
För femtonde året samlas vineyardare från mer än tjugo församlingar i hela Norden.
Anledningen till att man valt lägerformen för konferensen är att man vill prioritera gemenskapen eftersom att det är en viktig värdering i samfundet.
Tidigare har man varit på andra platser i Sverige exempelvis Hjälmaregården utanför Örebro, men också i såväl Norge som Danmark.
För tredje året är man bland pingstvännernas Nyhemstallar och talare är förutom rörelsens nordiska ledare, pastorer från vineyardfamiljen runt om i världen.
Ett par som varit med sedan vineyardstarten i Norden 1992 är Gary och Joy Best som leder Vineyardrörelsen i Kanada. Han gjorde ett självkritiskt bokslut över rörelsens utveckling i Norden.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS