Herren har blivit min borg, min Gud är min tillflykts klippa.
Psaltaren 94:22

Världen idag

Kårledarens fleråriga dröm gick i uppfyllelse

Kårledarens femåriga dröm gick i uppfyllelse. Jesus-manifestationen fanns på lördagen, för första gången, representerad i förorten Rinkeby.

Nyheter · Publicerad 04:00, 14 maj 2012

När jag kommer fram till Rinkeby torg har gänget från Frälsningsarmén ställt sig under ett litet tak för att skydda sig mot regnet. 
De är i full färd med dagens soundcheck. Kårledare Veikko Anttila är märkbart glad över att manifestationen i år tagit steget ut till Stockholmsförorten.
– Det här har varit min dröm sedan fem år tillbaka när den första Jesusmanifestationen ägde rum, säger han.

Diram Dison är glashandlare på torget och passar på att lämna butiken under några minuter för att ta del av dagens program.
– För mig är det viktigt att vara med även fast jag jobbar. 
– Det är ett sätt att tacka Jesus för allt han har gjort för mig, säger han och bjuder in mig till sin butik om jag ”skulle bli sugen på en kopp kaffe”.

På torget finns också Britt-Marie Bergström och Agneta Jansson, båda iklädda gula västar med texten ”Förebedjare” på ryggen. De tycker att det är viktigt att finnas på plats och erbjuda samtal och förbön för de som önskar det.
– Redan på tunnelbanan hit träffade vi en person som vi fick be för, berättar Britt-Marie Bergström.

Sånggruppen på torget varvar sångerna med att berätta personliga berättelser om hur de kommit till tro på Jesus. En förbipasserande kvinna vinkar till sig någon ur sånggruppen för att bestämma när hennes många par skor kan hämtas upp till Frälsningsarméns arbete som hon, berättar hon, har ett stort förtroende för.
Numera finns Jesus-manifestationen även i förorten.

ARASH ASADI

 


>> LÄS OCKSÅ:


 

Dags för årets Allhelgonakonferens i Sankta Clara kyrka

Stockholm. Magnus Persson, Annahita Parsan och Bryan Stevenson finns bland talarna under Allhelgonakonferensen... fredag 30/10 12:16