Vår nöd, som är kortvarig och väger lätt, bereder åt oss en väldig och överväldigande härlighet som väger tungt och varar för evigt.
2 Korintierbrevet 4:17

Världen idag

Kändisar klädde ut sina barn till prostituerade på fest

När influencern Katrin Zytomierska hade fest på temat ”Hallickar och horor” kom hennes två minderåriga söner utklädda till kvinnliga prostituerade. Nu får hon och barnens pappa, Bingo Rimér, massiv kritik av bland andra polisen Simon Häggström och organisationen Talita, som arbetar mot trafficking.

Nyheter · Publicerad 14:00, 20 sep 2022

Influeraren Katrin Zytomierska valde temat ”Hallickar och horor” för sin födelsedagsfest i lördags, rapporterar Expressen. Då kom hennes söner, som är nio och tolv år, utklädda till kvinnliga prostituerade, tillsammans med Zytomierskas före detta sambo, herrtidningsfotografen Bingo Rimér och hans flickvän Julia Franzén.

Efter att Franzén lagt upp en video på Instagram, som senare togs bort, har många reagerat med avsky. I videon sitter hon i en bil tillsammans med pojkarna, som iförda stay-up-strumpor, peruker och läppstift säger att de är ”horor”.

”Detta är det vidrigaste, mest smaklösa, sjukaste jag någonsin sett. Drömmer jag?”, skriver influencern Erica Lindberg på Instagram.

En annan person som reagerat är polisen Simon Häggström, specialiserad på prostitution och människohandel.

”Samtidigt som delar ur kändiseliten ställer till med bejublad fest med ’hallick- och hortema’ så har jag och mina kolleger ägnat helgnätterna åt att sitta ner och prata med de kvinnor vars liv knappast kan beskrivas som vidare festligt”, skriver han på Facebook och Instagram.

I sitt inlägg berättar han om sina möten med prostituerade. Det handlar om rån under pistolhot, misshandel, mordhot och självmordsförsök.

Även den ideella föreningen Talita, som arbetar för att hjälpa kvinnor ut ur sexhandel, skriver på sociala medier att kontrasterna ibland blir ”så smärtsamt påtagliga”.

”Den lyckliga horan finns bara på kändisfester”, påpekar föreningen och berättar om psykiskt nedbrutna kvinnor de möter.

”Att arrangera eller besöka en fest med hallick- och hortema blir ett hån; som att skratta dessa kvinnor rakt i ansiktet”, fortsätter Talita.

Artisten Pernilla Wahlgren har däremot kallat de utklädda barnen för ”succé” och de inblandade för ”järngäng”, vilket hon i sin tur fått kritik för av sina följare, rapporterar Nyheter 24.

”Det är som att hela kändissverige fullständigt tappat det … Fullkomligt absurt”, kommenterar en person.

”Kändissverige vet inga gränser … Ruskigt besviken”, skriver en annan.

Wahlgren har ännu inte svarat på kritiken.

På en fråga från Expressen om festens tema svarar Katrin Zytomierska att hon inte vill ha en diskussion om ”olika branscher och yrkesroller”.

Men på Instagram svarar hon på kritiken:

”Det att vissa av er kopplar två små pojkar utklädda till flickor som något sexuellt får stå för er. Vi har inte haft som avsikt att göra det och med våra ögon sett har vi inte gjort det heller”, skriver hon.

”Vi har aldrig haft för avsikt att sexualisera våra barn i bild eller på film”, fortsätter Zytomierska.

Bingo Rimér ser det hela som en lek.

– Barnen är uppvuxna i den miljön. De bor i en fotostudio och står och poserar hela dagarna och leker med könsroller och målar och sminkar, säger han till Expressen.

Julia Franzén har inte velat ge någon kommentar till tidningen. Men efter Världen idags publicering har hon lagt ut en ursäkt på Instagram.

”Kampen mot pedofiler, sexualisering av barn och prostitution är otroligt viktig och jag lovar att jag ska fortsätta utbilda mig mer om det och lära mig av detta”, skriver hon.

Både möjligheter och faror med ett mediedominerat samhälle

Ledare Drottning Elizabeth II symboliserar på flera områden de stora förändringar som skett i västvärlden... lördag 24/9 00:10

Putin trappar upp sitt krig – hur ska vi som kristna tänka?

Ledare I helgen har Vladimir Putin annonserat ”folkomröstningar” i de ockuperade regionerna Luhansk,... fredag 23/9 00:10

Om kristenheten och valresultatet

Ledarkrönika Sverige är i process att få en ny regering. Sådana lägen, när fasta strukturer luckras upp, fogas... torsdag 22/9 00:10

Klimatkamp utan Gud kan skada både samhälle och miljö

Ledare Tolv klimataktivister limmar fast sig själva på E4:an med trafikkaos och livsfara för människor som... torsdag 22/9 00:10

Hemliga dokument får granskas i Trump-utredning

USA. USA:s justitiedepartement får återigen tillåtelse att granska de hemliga dokument som beslagtogs... söndag 25/9 07:00

Därför backar Kyrkornas världsråd i Israelkritiken

Israelkommentar I efterdyningarna av det svenska riksdagsvalet har det noterats att de unga väljarna skiljer sig...
Följ Världen idag i sociala medier