Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Kände hopplöshet över våldet – manar till bön och fasta för Sverige

Selma Gamaleldin hamnade i en mediestorm när hon sparkades som lärare därför att hon inte ville kalla en elev för ”hen”. Nyligen utlyste hon fasta och bön för den storm som hon menar pågår i Sverige.

– Gud lade på mitt hjärta att vi kristna behöver fasta, säger hon.

Nyheter · Publicerad 10:00, 8 mar 2023

Selma Gamaleldin upplevde att hon närmast tappat hoppet till följd av det eskalerande våldet, den gränslösa sexualitetens utbredning samt att det tycks blåsa allt hårdare vindar kring den som står upp för Bibelns ord i olika frågor.

– Då blev jag påmind om fastan, som Bibeln talar mycket om. Det finns fortfarande något som jag kan göra, hoppet är inte ute. Den här veckan lade Gud på mitt hjärta att vi kristna i Sverige behöver gå in i tre dagars fasta, säger hon i en video på Youtube.

Gamaleldin berättar att hon nyligen fastade för första gången sedan hon blev kristen för 17 år sedan.

– Det var inte en kamp i det fysiska, jag var inte hungrig eller trött. Det jag kände var en kamp i min själ. Min ande ville fortsätta, men min själ blev trött.

Fastan som Gamaleldin utlyst startade i måndags kväll och håller på till torsdag klockan 18. En halvtimme senare direktsänder Himlen TV7 ett bönemöte med medverkan av bland andra Carolina och Lennart Torebring samt Sven Almkvist.

Såväl gruppen Nationell bön som organisationen Sverigebönen uppmanar, på Facebook, kristna att delta i Gamaleldins initiativ om fasta och bön för tillståndet i Sverige.

Sommaren 2021 blev Selma Gamaleldin avskedad från sin anställning som lärare på grund av att hon vägrat benämna en sjuårig pojke som ”hen”, vilket Världen idag berättat om. Hon berättar om sin erfarenhet av bönens betydelse under svåra tider.

– Vi behöver be under fastan, för det hjälper oss att hålla våra ögon på Jesus. Om vi inte ber kommer vi att dras in i världens bekymmer, och då kommer själen inte att orka hålla ut i fastan.

Det finns fortfarande något som jag kan göra, hoppet är inte ute.

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00