Låt Herren din Gud tala om för oss vilken väg vi ska gå och vad vi ska göra.
Jeremiah 42:3

Världen idag

Kända artister utsattes för hatstorm av transaktivister

Det blev ramaskri i USA efter ett inlägg i sociala medier från artisten och skådespelerskan Bette Midler där hon ifrågasatte hur transideologin drabbar kvinnor. Också artisten Macy Gray har fått utstå verbala attacker för att hon i en intervju sade att en biologisk man som genomgår könskirurgi inte per automatik blir en kvinna.

Nyheter · Publicerad 10:00, 7 jul 2022

”Världens kvinnor! Vi fråntas våra rättigheter över våra kroppar, våra liv och till och med vårt namn! De kallar oss inte ’kvinnor’ längre; de kallar oss ’födande människor’ eller ’menstruatorer’, eller till och med ’människor med vagina’! Låt dem inte radera dig! Varje människa på jorden står i skuld till dig!”

Så löd det inlägg som den amerikanska sångerskan, filmproducenten och artisten Bette Midler publicerade på Twitter under måndagen. Det tog inte många minuter innan stormen drog i gång i både sociala och reguljära medier i USA och globalt.

Främst transaktivister och vänsterdebattörer har gått till angrepp mot Midler som man beskyller för ”transfobi” och menar att det är fel att ställa ”transkvinnor” mot biologiska kvinnor.

Midler själv understryker att det inte alls handlar om att ge sig på någon grupp, utan att de facto försvara kvinnor. Hon hänvisar till en ledare i liberala New York Times där både vänstern och högern i USA beskylls för att överge kvinnorna. Tidigare generationer i USA:s historia har kämpat för jämlikhet, står det i ledaren som fortsätter:

”Men i dag arbetar ett antal akademiker, überprogressiva, transaktivister, medborgarrättsgrupper och medicinska organisationer mot ett motsatt mål: att förneka kvinnor deras mänsklighet, reducera dem till en blandning av kroppsdelar och könsstereotyper”.

Midler, som har en nära relation till hbtq-communityn, har efteråt gått ut på Twitter och understrukit att hon inte är transfobisk utan att hennes inlägg handlar om att värna kvinnor och demokratin.

Samtidigt som Midler hamnade även sångerskan Macy Gray i blåsväder i samma ämne.

Det var i en tv-intervju med journalisten Piers Morgan som Gray sade:

”Jag ska säga det här, alla kommer att hata mig, men som kvinna, bara för att du ändrar dina kroppsdelar blir du inte en kvinna”…

”Det är ett faktum. Om du vill att jag ska kalla dig en ’hon’ så gör jag det för att det är vad du vill. Men det gör dig inte till en kvinna att jag kallar dig en ’hon’ och att du genomgår kirurgi”.

Även Macy Gray har fått utstå påhopp och tvingats gå ut och betona att hon inte är transfobisk. I ett Twittersvar på en av många attacker svarar artisten bara:

”Sanningen gör ont”.

De båda kvinnorna får dock också mycket medhåll och stöd. Bland annat från Harry Potter-författaren J.K Rowling som själv uttryckt liknande åsikter och blivit anklagad för att vara transfobisk.

Hon ställer sig tydligt bakom Bette Midler och Macy Gray och sprider på sitt Twitterkonto budskapet att trans- och wokeideologi är som en ny religion som inte får ifrågasättas:

”Bette Midler och Macy Gray får inte reaktioner för att de sagt något hatiskt eller felaktigt. De demoniseras som kättare för att de förkastade dogmerna i en ny religion. Så fungerar hädelselagar i den digitala eran”.

Jag ska säga det här, alla kommer att hata mig, men som kvinna, bara för att du ändrar dina kroppsdelar blir du inte en kvinna…

Kanal 10 vädjar om ökat ekonomiskt stöd

Media. Den svenska tv-kanalen Kanal 10 står inför en tuff ekonomisk utmaning och behöver få in... lördag 28/1 18:00

Dags att tänka till kring våra församlingsstrukturer

Ledare Debatten som pågår gällande kyrkans förhållningssätt till samkönade relationer rymmer många... fredag 27/1 00:10