Han har kommit och förkunnat frid för er som var långt borta och frid för dem som var nära.
Efesierbrevet 2:17

Världen idag

Kända artister utsattes för hatstorm av transaktivister

Det blev ramaskri i USA efter ett inlägg i sociala medier från artisten och skådespelerskan Bette Midler där hon ifrågasatte hur transideologin drabbar kvinnor. Också artisten Macy Gray har fått utstå verbala attacker för att hon i en intervju sade att en biologisk man som genomgår könskirurgi inte per automatik blir en kvinna.

Nyheter · Publicerad 10:00, 7 jul 2022

”Världens kvinnor! Vi fråntas våra rättigheter över våra kroppar, våra liv och till och med vårt namn! De kallar oss inte ’kvinnor’ längre; de kallar oss ’födande människor’ eller ’menstruatorer’, eller till och med ’människor med vagina’! Låt dem inte radera dig! Varje människa på jorden står i skuld till dig!”

Så löd det inlägg som den amerikanska sångerskan, filmproducenten och artisten Bette Midler publicerade på Twitter under måndagen. Det tog inte många minuter innan stormen drog i gång i både sociala och reguljära medier i USA och globalt.

Främst transaktivister och vänsterdebattörer har gått till angrepp mot Midler som man beskyller för ”transfobi” och menar att det är fel att ställa ”transkvinnor” mot biologiska kvinnor.

Midler själv understryker att det inte alls handlar om att ge sig på någon grupp, utan att de facto försvara kvinnor. Hon hänvisar till en ledare i liberala New York Times där både vänstern och högern i USA beskylls för att överge kvinnorna. Tidigare generationer i USA:s historia har kämpat för jämlikhet, står det i ledaren som fortsätter:

”Men i dag arbetar ett antal akademiker, überprogressiva, transaktivister, medborgarrättsgrupper och medicinska organisationer mot ett motsatt mål: att förneka kvinnor deras mänsklighet, reducera dem till en blandning av kroppsdelar och könsstereotyper”.

Midler, som har en nära relation till hbtq-communityn, har efteråt gått ut på Twitter och understrukit att hon inte är transfobisk utan att hennes inlägg handlar om att värna kvinnor och demokratin.

Samtidigt som Midler hamnade även sångerskan Macy Gray i blåsväder i samma ämne.

Det var i en tv-intervju med journalisten Piers Morgan som Gray sade:

”Jag ska säga det här, alla kommer att hata mig, men som kvinna, bara för att du ändrar dina kroppsdelar blir du inte en kvinna”…

”Det är ett faktum. Om du vill att jag ska kalla dig en ’hon’ så gör jag det för att det är vad du vill. Men det gör dig inte till en kvinna att jag kallar dig en ’hon’ och att du genomgår kirurgi”.

Även Macy Gray har fått utstå påhopp och tvingats gå ut och betona att hon inte är transfobisk. I ett Twittersvar på en av många attacker svarar artisten bara:

”Sanningen gör ont”.

De båda kvinnorna får dock också mycket medhåll och stöd. Bland annat från Harry Potter-författaren J.K Rowling som själv uttryckt liknande åsikter och blivit anklagad för att vara transfobisk.

Hon ställer sig tydligt bakom Bette Midler och Macy Gray och sprider på sitt Twitterkonto budskapet att trans- och wokeideologi är som en ny religion som inte får ifrågasättas:

”Bette Midler och Macy Gray får inte reaktioner för att de sagt något hatiskt eller felaktigt. De demoniseras som kättare för att de förkastade dogmerna i en ny religion. Så fungerar hädelselagar i den digitala eran”.

Jag ska säga det här, alla kommer att hata mig, men som kvinna, bara för att du ändrar dina kroppsdelar blir du inte en kvinna…

Saklig ideologisk debatt behövs inför valet

Ledare I dag är det exakt en månad kvar till valet. De gångna fyra årens rikspolitik har främst känts som... torsdag 11/8 00:20

Internt stöd för Trump efter razzia

USA. Att den federala polisen FBI har sökt igenom Donald Trumps egendom Mar-a-Lago i Florida har utlöst... torsdag 11/8 14:00

Låt oss ivrigt söka vinna Andens gåvor

Krönikor Måndag morgon i Kenya. Huvuduppdraget med kampanj och kvinnokonferens var avklarat. Människor hade... torsdag 11/8 00:00

Den 9 Av – en positiv ballast

Israelkrönika Nu på lördag kväll inleder judarna den årliga markeringen av datumet den 9 Av (Tisha b’Av) – sorgen...
Följ Världen idag i sociala medier