Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Känd feminist: Vill inte dela duschrum med biologisk man

Aftonbladets skribent Åsa Linderborg befarar att transideologin riskerar att devalvera det kvinnliga biologiska könet. Linderborg uttrycker även oro för att politikens ambition om sänkt åldersgräns för juridiskt könsbyte ska medföra konsekvenser som ingen kan överblicka.

Nyheter · Publicerad 07:00, 23 mar 2023

Åsa Linderborg säger sig vara rädd för att det kvinnliga biologiska könet ska ”kastas på skräphögen som nåt förlegat”. Hon nämner den danska konstnären Ibi-Pippi Orup Hedegaard som nyligen dömdes till fängelse för att, utifrån påstått syfte att provocera ”kultureliten”, vandaliserade en värdefull målning. Ibi-Pippi är född biologisk man, men bytte 2015 juridiskt kön.

”Om även det är en provokation är inte gott att veta, men Ibi-Pippi vill i alla fall avtjäna sitt straff på kvinnoanstalt”, skriver hon.

Åsa Linderborg klargör att hon vid besök på badhus inte skulle vara beredd att dela duschrum med biologiska mannen Ibi-Pippi Orup Hedegaard.

”Kvinnor från en del kulturer 'får' inte göra det.”, poängterar hon.

Det råder, betonar Linderborg, en väsentlig skillnad mellan en människas självbild kontra hur personen uppfattas av sin omgivning.

”Personen som står i strilen bredvid kallar sig kvinna men har penis – är det en man eller kvinna? Spelar det nån roll? Ja, det gör ju tyvärr det”, skriver hon i Aftonbladet.

Åsa Linderborg påminner om en biologisk man som styckmördade sin dåvarande flickvän. Efter gärningen bytte personen kön och sitter nu på kvinnofängelset Hinseberg.

Även faktumet att det verkar råda en politisk majoritet för att sänka åldersgränsen för ändring av juridiskt kön, från 18 till 16 år, bekymrar skribenten.

”Jag är rädd att det ska påskynda ännu fler barn att påbörja riskfyllda, irreversibla behandlingar vars konsekvenser varken de eller läkar­vetenskapen kan överblicka.”

Linderborg betonar att hon instämmer med dem som hävdar att ”hetsen” mot transpersoner hårdnat, men menar ändå att det är angeläget att samtala om frågan ur olika aspekter.

”Den här frågan rör upp så mycket känslor att få orkar ta i den. På så sätt har ändå Ibi-Pippis vandalism trots allt lyckats åstadkomma en viktig debatt, om än i ett annat ämne än det ... önskade”, skriver hon.

Den här frågan rör upp så mycket känslor att få orkar ta i den.

Rädslan att bli lämnad kvar

Församlingsdoktorn. Som pastor stöter jag emellanåt på människor som under 1970- och 1980-talet hörde predikningar om... fredag 2/6 00:00

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10

Kinesisk expert: Labb kan vara ursprung till coronaviruset

Kina. Det kan inte uteslutas att coronaviruset ursprungligen kom från ett laboratorium. Det säger George... torsdag 1/6 22:00

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10