Du älskar sanning i hjärtat, lär mig då vishet i mitt innersta.
Psaltaren 51:8

Världen idag

Kanada går hårt fram mot demonstranter – pastor arresterad

Den kanadensiska pastorn Artur Pawlowski har åter blivit arresterad av polis. Denna gång anklagas Pawlowski för att ha gjort sig skyldig till blockering av infrastruktur i samband med den pågående lastbilsprotesten mot vaccinpass och restriktioner.

Samtidigt rapporterar medier om att Kanadas regering kommer att frysa bankkonton för lastbilsförare som deltar i protesterna.

Nyheter · Publicerad 08:00, 17 feb 2022

Världen idag har tidigare berättat om den kanadensiske pastorn Artur Pawlowski som vid flera tillfällen arresterats för att ha lett gudstjänster med fler deltagare än vad gällande pandemirestriktioner tillåtit. Pastorn har å sin sida hävdat att landets grundlag och Bibeln ger honom och hans kollegor rätt att fortsätta samla människor till gudstjänst även under en pandemi.

Nyligen greps Pawlowski i sitt hem innan han skulle tala till en grupp kanadensiska lastbilschaufförer som deltar i de pågående protesterna mot vaccinpass och restriktioner. Pastorns son Nathaniel Pawlowski berättar att hans far arresterades för att ha blockerat infrastruktur vid tidigare tillfälle under lastbilsprotesten, uppger Christian Post.

Precis som vid tidigare arresteringar vägrade Artur Pawlowski att frivilligt följa med polisen. I stället fick poliser bära honom till en väntande bil, enligt tidningen.

Artur Pawlowski som har sina rötter i Polen, men emigrerat till Kanada, har blivit känd på grund av sina protester mot pandemirestriktionerna. Uttalandet om att kanadensiska provinsmyndigheters nuvarande agerande går att jämföra med vad han såg när han växte upp bakom järnridån i det dåvarande kommunistiska Polen har fått vida spridning, uppger Christian Post.

Flera kristna ledare i Kanada har tidigare blivit arresterade efter anklagelser för brott mot pandemirestriktioner, vilket Världen idag tidigare rapporterat om.

Medier rapporterar om att Kanadas premiärminister Justin Trudeau inför undantagslagar i syfte att stoppa protesterna mot vaccinpass och restriktioner. Regeringen avser att frysa bankkonton tillhörande demonstranter. Samtidigt möter Trudeau även ökad intern kritik från egna partikamrater.

Trovärdiga löften avgörande för långsiktigt förtroende i politiken

Ledare SCB:s stora partisympatiundersökning kom i veckan och visar på tapp för Sverigedemokraterna och... lördag 3/12 00:10

Svaren på de verkligt stora frågorna finns inte i naturvetenskapen

Ledare Sommaren 2021 dog Steven Weinberg, en av vår tids ledande naturvetare. Han var professor i fysik... fredag 2/12 00:10