Jesus sade än en gång till dem: ”Frid vare med er! Som Fadern har sänt mig sänder jag er.”
Johannes 20:21

Världen idag

Kanada går hårt fram mot demonstranter – pastor arresterad

Den kanadensiska pastorn Artur Pawlowski har åter blivit arresterad av polis. Denna gång anklagas Pawlowski för att ha gjort sig skyldig till blockering av infrastruktur i samband med den pågående lastbilsprotesten mot vaccinpass och restriktioner.

Samtidigt rapporterar medier om att Kanadas regering kommer att frysa bankkonton för lastbilsförare som deltar i protesterna.

Nyheter · Publicerad 08:00, 17 feb 2022

Världen idag har tidigare berättat om den kanadensiske pastorn Artur Pawlowski som vid flera tillfällen arresterats för att ha lett gudstjänster med fler deltagare än vad gällande pandemirestriktioner tillåtit. Pastorn har å sin sida hävdat att landets grundlag och Bibeln ger honom och hans kollegor rätt att fortsätta samla människor till gudstjänst även under en pandemi.

Nyligen greps Pawlowski i sitt hem innan han skulle tala till en grupp kanadensiska lastbilschaufförer som deltar i de pågående protesterna mot vaccinpass och restriktioner. Pastorns son Nathaniel Pawlowski berättar att hans far arresterades för att ha blockerat infrastruktur vid tidigare tillfälle under lastbilsprotesten, uppger Christian Post.

Precis som vid tidigare arresteringar vägrade Artur Pawlowski att frivilligt följa med polisen. I stället fick poliser bära honom till en väntande bil, enligt tidningen.

Artur Pawlowski som har sina rötter i Polen, men emigrerat till Kanada, har blivit känd på grund av sina protester mot pandemirestriktionerna. Uttalandet om att kanadensiska provinsmyndigheters nuvarande agerande går att jämföra med vad han såg när han växte upp bakom järnridån i det dåvarande kommunistiska Polen har fått vida spridning, uppger Christian Post.

Flera kristna ledare i Kanada har tidigare blivit arresterade efter anklagelser för brott mot pandemirestriktioner, vilket Världen idag tidigare rapporterat om.

Medier rapporterar om att Kanadas premiärminister Justin Trudeau inför undantagslagar i syfte att stoppa protesterna mot vaccinpass och restriktioner. Regeringen avser att frysa bankkonton tillhörande demonstranter. Samtidigt möter Trudeau även ökad intern kritik från egna partikamrater.

Skrämselpropagandan i abortfrågan är i full gång

Ledare Alla som följer med i den svenska debatten vet att få frågor – om ens någon – bär på sådan... fredag 1/7 00:00

Tragedin i lastbilen följden av en kollapsad människosyn

Ledare Vi har hört liknande sorgliga berättelser förr. Den här gången slutade den i minst 50 döda kroppar... torsdag 30/6 00:10

EFS förlorar miljonbidrag

Samfund. EFS drabbas hårt när reglerna för bidrag till trossamfund stramas åt. – Vi förlorar mellan två och... söndag 3/7 15:00

Utomhus-rekord av suverän Duplantis: ”Otroligt”

Friidrott. 6,16. Armand Duplantis putsade till sitt eget utomhusrekord inför hemmapubliken på Stockholms... lördag 2/7 18:00

”Jag känner frid inombords när jag lyssnar till er”

Missionsglimten Det är rusningstrafik i miljonstaden Istanbul. När jag ser de stillastående bilköerna blir jag... fredag 1/7 00:00

Hitta någon att plocka upp

Inför söndag Det var en dag kring jul för ett antal år sedan som vi kom åkande i centrala Lidköping. Det var... torsdag 30/6 00:00

Regeringen avgår – en utvärdering och en varning

Israelkrönika Israel går mot nyval, för femte gången på tre år. Och även om parlamentet, Knesset, i skrivande...
Följ Världen idag i sociala medier