Alla som drivs av Guds Ande är Guds barn.
Romarbrevet 8:14

Världen idag

Justitieministern svor i riksdagen – M begär reprimand

Morgan Johansson (S) behöver få en reprimand av talmannen för sitt beteende. Det säger Moderaternas gruppledare Tobias Billström efter justitieministerns svordom mot partiets rättspolitiske talesperson Johan Forssell i samband med en debatt i riksdagen.

Nyheter · Publicerad 07:00, 11 maj 2022

I fredags hölls en debatt i riksdagen med anledning av upploppen i svenska städer under påskhelgen. Detta på begäran av Sverigedemokraterna.

Bland andra debatterade justitieminister Morgan Johansson (S) mot Moderaternas rättspolitiske talesperson Johan Forssell. Under deras debatt uppstod ett meningsutbyte om vilket utskott Johan Forssell satt i vid ett visst tillfälle.

En videoupptagning från debatten visar hur Forsell går fram till Johansson efteråt och säger något. Morgan Johansson, som fortfarande står kvar i talarstolen, hörs då svara:

– Du jobbade för f*n för Reinfeldt. Det försöker du hela tiden komma undan ifrån.

Johan Forssell uppger för Aftonbladet att han gick fram till ministern för att upplysa honom om var han arbetade under de aktuella åren som togs upp i debatten.

– Morgan Johanssons oförmåga att kunna erkänna minsta lilla misstag börjar anta rent komiska proportioner. Till och med när han använder svordomar i riksdagens talarstol är det tydligen någon annans fel, säger han med anledning av justitieministerns inlägg på Twitter om saken.

Där skriver Morgan Johansson: ”Nej, man ska inte ska svära ... men Johan Forssell bröt mot kammarens regler och gick inte och satte sig när hans talartid var slut. I stället travade han över till min talarstol och fortsatte tjafsa. Överklassfasoner. Då kan till och med jag bli lite irriterad.”

Men Moderaternas gruppledare Tobias Billström kommer inte att låta saken bero.

– Vi kommer nu att göra en begäran hos talmannen om att han ger Morgan Johansson en reprimand för sitt beteende. Det är uppenbart att justitieministern behöver lära sig hur man uppträder i kammaren mot meningsmotståndare, säger han till Aftonbladet.

– Man behöver inte tycka lika i frågorna, men justitieministern borde efter så många år veta hur man uppför sig. Om han inte klarar av att komma ihåg det bör han uppenbarligen påminnas och då får talmannen göra det åt honom, fortsätter Billström.

Till och med när han använder svordomar i riksdagens talarstol är det tydligen någon annans fel.

Varken provokation eller rasismstämpling hjälper i religonsdebatt

Ledare Samtal om religion havererar ofta i den offentliga debatten. Som efter Uppdrag gransknings program... tisdag 17/5 00:10

Sömnbrist kan påverka hur man uppfattar andra

Ett argt ansiktsuttryck kan tolkas som mindre trovärdigt, och ett neutralt kan uppfattas som mindre... tisdag 17/5 04:30

Stakset möter unga i Clara kyrka

Ungdomsmöte. UMU bjuder in till ekumeniskt ungdomsmöte i S:ta Clara kyrka i Stockholm onsdagen den 18 maj.... måndag 16/5 20:00

Religionsfriheten får aldrig dribblas bort

Gästkrönika Religionsfriheten har kommit på tapeten efter påskhelgens kravaller på grund av koranbränning. Det... tisdag 17/5 00:00

Må antikristliga ”statyer” falla i vårt land

Bönekrönika Varje år vid denna tid blir jag lika förundrad över vad som sker i naturen. Att det på några dagar... tisdag 17/5 00:00

Stegrande rysk ilska över svensk-finskt Natobesked

Nato. Sveriges och Finlands planer på att gå med i Nato är ett ”allvarligt misstag”, säger Rysslands vice... måndag 16/5 15:50

Man ska inte tillåta sig behandlas som en slagpåse

Israelkommentar Israel har känsliga säkerhetsintressen i Syrien, där relationer med Ryssland måste hanteras på ett...
Följ Världen idag i sociala medier