På Gud, vars ord jag prisar, på Gud litar jag och fruktar inte.Vad kan människor göra mig?
Psaltaren 56:5

Världen idag

Justin Bieber släppte ep med kristna låtar

”Det finns ingen som du, Jesus.” Det är textraden i en av låtarna på Justin Biebers nya ep Freedom. Albumet släpptes på påskdagen och är världsstjärnans första helt och hållet kristna projekt. Bland de medverkande finns Biebers pastor Judah Smith från megakyrkan Churchome.

Nyheter · Publicerad 21:00, 13 apr 2021

”På den tredje dagen uppstod du, och du besegrade döden en gång för alla. Det finns ingen som du, det finns ingen som du, Jesus. Det kommer aldrig finnas någon som du.”

Så lyder en vers i låten ”Where you go I follow”, som har tydlig lovsångskaraktär.

Släppet kommer mindre än en månad efter Justin Biebers prisade album Justice.

Religion News Service noterar att flera av Justin Biebers låtar har haft ett kristet tema tidigare, som “Holy” och “Pray”. Men Freedom är artistens första fullfjädrat kristna projekt. Totalt finns sex kristna låtar på ep:n.

I flera av låtarna visar artisten upp en sårbar och sökande sida, där han hela tiden landar i att Gud är svaret. Som spåret ”All she wrote”:

”Gud, kan du använda bristfälliga människor, för jag är helt bruten. Bara säg vart jag ska gå, för det är allt jag vill göra. Jag är en enda röra, men jag försöker växa. Jag är orolig, men vill fortfarande veta. Finns det mer för mitt liv, eller är det här allt?”

I slutet av “We’re in this together” säger Justine Bieber att han ber ”för varje enskild person som lyssnar till den här låten just nu”.

”Jag ber för fred. Jag ber för glädje. Jag ber för tillit. Jag ber för uppmuntran”, säger han.

Den sista låten handlar om att vi alla misslyckas och att vi måste ge andra människor en ny chans, eftersom det är vad Gud gör hela tiden.

I slutet läser Lauren Walters, som arbetar med säkerhet för Justin Bieber, en parafras av Psalm 139:13–16:

”Du formade hela mig, insidan och utsidan. Jag är skapad på ett fantastiskt sätt, dina skapelser är häpnadsväckande. Du skapade mig så skickligt, du såg mitt innersta väsen innan jag tog form. Innan jag föddes skrevs alla mina dagar in i din bok.”

Jag ber för glädje. Jag ber för tillit. Jag ber för uppmuntran.

Skadligt när Försäkringskassan och 1177 manipulerar språket

Ledare 1177 Vårdguiden är ”invånarnas samlade ingång till den offentliga hälso- och sjukvården” och drivs... onsdag 12/5 00:10

Israelambassadör: Vänstern bidrar till judehatet

Antisemitism. Både det importerade hatet från Mellanöstern och den tradition av hat, uppvigling och fientlighet... torsdag 13/5 09:00

Israel beskylls för apartheid 200 gånger i spridd rapport

Israelkommentar Human Rights Watch (HRW) är en ekonomiskt och partipolitiskt oberoende människorättsorganisation,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier