Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Polisen förbereder sig inför MFF:s match mot Bnei Yehuda från Tel Aviv. Att det är ett israeliskt lag tas med i säkerhetsbedömningen, enligt polisens presstalesperson Filip Annas. Arkivbild. Foto: Andreas Hillergren/TT

Judiska centralrådet agerar inför MFF-match

Polisen samverkar med judiska församlingen i Malmö inför torsdagens MFF-match mot israeliska Bnei Yehuda. Judiska centralrådet går samtidigt ut med en särskild uppmaning till polisen.

Nyheter · Publicerad 17:13, 20 aug 2019

Rådet vill att polisen med kraft ska ingripa ”mot den eller de som gör sig skyldiga till antisemitiska hatbrott i samband med matchen”, enligt ettpressmeddelande.

Där påminner Judiska centralrådet om de våldsamheter som utbröt i Malmö för tio år sedan i samband med att Sverige mötte Israel i en Davis cup-match.

Nu handlar det inte om tennis, utan om två klubblag som möter varandra, påminner Filip Annas, presstalesperson vid polisens region Syd. Han säger att polisen jobbar som man brukar göra inför fotbollsmatcher – en helhetsbedömning görs för att kunna säkerställa att ordning och säkerhet upprätthålls på planen och utanför.

– Att det är ett israeliskt klubblag har vi tagit med i den bedömningen, säger Filip Annas till TT.

Polisen kommer att ha flera patruller på plats, liksom supportpoliser och helikopter. Men Annas vill inte kommentera om det bedöms som en högriskmatch.

– Det är en stor match, det är ju play-off-kval till Europa League och det är något vi tar höjd för när vi planerar inför matchen.

Som ett led i arbetet inför matchen har polisen bland annat samverkat med judiska församlingen i Malmö, uppger Annas.

MFF:s säkerhetschef Peter Narbe säger tillSydsvenskanatt han bedömer att det finns en förhöjd risk kring matchen, trots att bara ett 30-tal supportrar från bortalaget väntas komma.

Kyrkoledare till politiker: Sätt inget tak för invandringen

Migration. Presidiet för Sveriges kristna råd uppmanar i ett öppet brev riksdagens samtliga partiledare att värna människovärdet och inte inskränka asylrätten....

Skulle rapportera om islamiskt center – utsattes för stenkastning

Brott. Journalister från SVT Uppsala har utsatts för stenkastning. Det skedde när ett tv-team skulle filma en intervju med personer som vill bygga ett...

Svårare för Netanyahu att sitta kvar

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. När de israeliska medborgarna gick till val till sin riksdag, knesset, för andra gången på fem månader uteblev även denna gång ett tydligt utslag. 

Svag fördel för Benny Gantz i rösträkningen

Israel. Valresultatet i Israel fortsätter att vara jämnt när rösträkningen i princip är klar. Benny Gantz parti, Blåvitt, har ett litet övertag, men det...