Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Israelisk-arabiska staden Umm al-Fahm är huvudsätet för den mycket radikala norra grenen av den islamistiska rörelsen och känd för våldsamma demonstrationer. Foto: Wikipedia

Judisk ortodox lärarinna blev populär på arabisk skola

Nyheter · Publicerad 13:01, 18 apr 2019

Hon heter Ital Levy och är en ortodox judinna som undervisar i hebreiska. Det som är speciellt är att hon gör detta på en arabisk skola i Umm al-Fahm.

För israelerna är dessvärre Umm al-Fahm identiskt med israelisk-arabiska islamister och terrorister. Staden har länge varit huvudsätet för den mycket radikala norra grenen av den islamistiska rörelsen och är känd för sina våldsamma demonstrationer, där huvudvägen genom staden ofta spärras av – en mycket viktig genomfart som leder till och från Galileen vid Megiddo.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...