Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

Johnny Cashs kristna tro i fokus i ny dokumentärfilm

I december får en ny dokumentär om den amerikanska musiklegendaren Jonny Cash premiär. I fokus står artistens tro på Gud.

– Han hade en djup tro som han alltid återvände till, säger en av filmens producenter.

Nyheter · Publicerad 16:00, 31 aug 2022

Det kristna filmstudion Kingdom Story Company har redan tidigare gjort filmer om kristna musiker – detta i filmerna I can only imagine och I still believe. Nu står det klart att de även ligger bakom en ny dokumentär om Johnny Cash som kommer få premiär i höst.

Dokumentären Johnny Cash: The redemption of an american icon bygger bland annat på fler än 100 inspelningar med artisten som aldrig tidigare har visats för allmänheten. Dessutom innehåller den intervjuer med andra profiler som evangelisten Franklin Graham och artisterna Alice Cooper och Sheryl Crow.

– Vem kan vara vän med Willie Nelson, Waylon Jennings och Billy Graham på en och samma gång? Svaret är Johnny Cash, säger producenten Greg Laurie i ett pressmeddelande, och beskriver hur Johnny Cash ibland var en motsägelse.

– Men han hade en djup tro som han alltid återvände till, säger han.

Johnny Cash blev en stor profil inom musikvärlden under sin långa karriär, och dokumentärens producent Jon Erwin beskriver honom som en ”amerikansk ikon som tveklöst har format det musikaliska landskapet”.

– Bakom framgången finns den sanna historien om en man som var jagad av sina egna inre demoner, och som genom att möta dem till slut fann en orubblig tro på Gud, säger Jon Erwin.

Dokumentären beskriver historien om hur Johnny Cash räddades ur en spiral av depression och drogberoende under tiden som han skapade sitt berömda album Man in black 1971. Cash fann under den tiden hopp och tröst i sin kristna tro, vilket också präglade många av hans låtar.

– Av alla dokumentärer som gjorts om min pappa så skulle han vara mest exalterad över denna, säger Cash son John Carter Cash, som också intervjuas i den nya dokumentären, i pressmeddelandet.

Filmen visas på bio i USA enbart den 5–7 december. Det är i skrivande stund oklart om den även kommer att visas i Sverige.

Av alla dokumentärer som gjorts om min pappa så skulle han vara mest exalterad över denna.

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10