Saliga är de som vandrar i fullkomlighet, som lever efter Herrens undervisning.
Psaltaren 119:1

Världen idag

Johan Huibers har byggt en båt efter de bibliska måtten för Noas ark - 300 alnar (ca 135 meter) lång, 50 alnar bred och 30 alnar hög. Under bygget har han fått flera förfrågningar om att boka plats ifall en ny översvämning kommer. Foto: ED OUDENAARDEN / SCANPIX

Johans ark lika stor som Noas

Nederländaren Johan Huibers har gjort en reproduktion av Noas ark i full skala.Stränga brandföreskrifter satte dock stopp för drömmen om att segla den upp för Themsen mitt under OS i London.

Nyheter · Publicerad 09:00, 8 aug 2012

Det är nu möjligt att be­söka Noas ark. Det handlar om en fullskalig kopia av det skepp som beskrivs i första Moseboken.
Bakom bygget står nederländaren Johan Huibers. Han har redan tidigare gjort sig känd över världen genom att bygga en nedskalad version av Noas ark. Originalet var 300 alnar långt, 50 brett och 30 högt, vilket motsvarar ungefär 135 meters längd, 23 meters bredd och 14 meter höjd.
Den båt som stod färdig 2007 är 70 meter lång,
14 meter bred och 9 meter hög. Sedan dess har han kört 600 000 turister på de nederländska kanalerna.
Men Huibers drömmar var större ändå.
Ända sedan Johan Hui­bers för tjugo år sedan hade en dröm om att Neder­länderna en dag kommer att stå under vatten, har han velat bygga en fullskalig kopia av Noas ark.

Arbetet att bygga denna ark har tagit fyra år, men härom veckan kunde så slutligen arken öppnas för allmänheten. CNN har redan bevakat saken, liksom Sky News och många andra internationella medier.
Båten har byggts av ett team på 50 personer och kostnaderna överstiger åtta miljoner svenska kronor.
Johans ark har en aning mer moderna faciliteter än den ark Noa hade. Den nederländska arken innehåller sovrum, biosal, en restaurang och konferensmöjligheter för 1 500 personer.
Huibers vill med tiden ha levande djur i arken, men just nu är fåglarna de enda av arkens fasta gäster som har hjärtslag.

Han vill använda den enorma byggnaden lite som en zoologisk park, sam­tidigt som han önskar att den ska vara ett redskap för att berätta om Bibelns frälsningsbudskap.
Det är inte bestämt var arken kommer att placeras permanent. För närvarande ligger den för ankar
i Dordrecht i Neder­län­derna, medan amerikanska investerare vill ha den stationerad utanför Galveston i södra Texas. Huibers har ännu inte bestämt sig.
Huibers ville från början ta med sig 3 000 personer ombord på båten och lägga till i Themsen under de olympiska spelen i London. Han undersökte om det var genomförbart, men stränga regler för träkonstruktioner och bristande intresse från arrangörerna satte stopp för planerna.

Familjen har fått ett gäng konstiga förfrågningar i samband med byggandet.
– Folk som är väldigt bekymrade över Maya-kalenderns "profetia" om att världen ska gå under 12 december i år, har ringt oss. Folk frågar oss om det kommer en världsvid översvämning igen och vill boka rum på båten, berättar Huibers för Sky News.
– Men vi berättar självklart attt den äkta tryggheten inte finns här. Detta är inte ett räddningsskepp, det är ett museum.

Sanningen om universums orsak och moralens källa finns i Bibeln

Ledare Vad är sanning? Finns det en objektiv sanning, eller är sanningen flytande och temporär? Eftersom... lördag 26/11 00:10