Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

Johan Ingerö har varit pr-konsult och debattör. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Johan Ingerö får toppost inom KD

Kristdemokraternas tidigare policychef Johan Ingerö blir ny partisekreterare för KD.

– Det är enormt privilegium, säger han.

Nyheter · Publicerad 16:09, 24 okt 2022

Han har ingått i två partiledarstaber i KD. Före Ebba Busch var han presschef hos dåvarande partiledaren och socialministern Göran Hägglund (KD).

– Att ta steget till partisekreterare faller sig naturligt. Han är en väl etablerad kristdemokrat både i och utanför partiet, säger partiledaren Ebba Busch.

– Det ligger inte för mig att bli nervös men jag kan erkänna att jag känner lite fjärilar nu. Det är enormt privilegium och jag kommer att göra mitt absolut bästa, säger Ingerö.

Varför KD backade i valet vill han inte föregripa.

– Vi har självklart tankar om det, men det är viktigt att de som utvärderar vår valrörelse inte var centrala i den och det har jag varit, säger han.

Johan Ingerö är född 1978 i Stockholm. Han har varit pr-konsult, debattör och tidigare anställd vid tankesmedjan Timbro. Har har ett politiskt förflutet i dåvarande Folkpartiet.

Johan Ingerö kommenterar ofta politik på Twitter där han beskriver sig som trebarnsfar som ”gillar mörk musik och ljusa årstider”.

Regeringen ger uppdrag om ny svensk folkräkning

Samhälle. För första gången på flera decennier ska en ny svensk folkräkning genomföras. – Vi har tappat... fredag 31/3 18:00

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

S-förbund i Instagram-inlägg: Förbjud koranbränningar

Politik. Det socialdemokratiska sidoförbundet Tro och Solidaritet uppmanar till förbud mot koranbränningar.... fredag 31/3 15:00

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00