Herre, upp i himlen räcker din nåd, din trofasthet ända till skyarna.
Psaltaren 36:6

Världen idag

En stor del av världens befolkning kan nu förstå en film om Jesus. (Bilden är från ett annat sammanhang.) Foto: Thanassis Stavrakis/AP/TT

Jesusfilm nu översatt till 2 000 språk

Den klassiska Jesusfilmen hade premiär 1979 och sändes då på engelska. Sedan dess har miljontals människor världen över fått evangelium presenterat genom filmen. När den nyligen översattes till språket zo, som primärt talas i Myanmar, innebar det att den nu finns på 2 000 språk.

Nyheter · Publicerad 10:00, 20 nov 2022

– Att kunna släppa Jesusfilmen på [språket] zo är resultatet av år av kreativitet och engagemang, säger Josh Newell, som leder arbetet med Jesus Film Project, rapporterar Christian Headlines.

– Det mest värdiga vi kan göra är att dela historien om Jesus på ett sätt som människor kan förstå, och på ett sätt som inte behöver någon översättning. Vi är spända på vad framtiden har att erbjuda när vi fortsätter att översätta denna livsförvandlande berättelse, säger han.

Zo talas av ungefär 65 000 personer, de flesta av dessa finns i Myanmar men många är också flyktingar spridda över världen.

Att Jesusfilmen, som främst utgår från Lukasevangeliet och speglar Jesu liv, död och uppståndelse, nu finns på 2 000 språk är en milstolpe som enligt Jesus Film Project inte bara är en siffra utan också representerar vad Gud gjort i människors liv.

– Det är ett firande av allt Gud gjort under 40 år. Det är också ett firande inför en kommande dag då ingen ska behöva lära sig ett andraspråk för att kunna höra Jesus säga: ”Jag älskar dig”, säger Josh Newell i ett Youtubeklipp.

Sedan premiären 1979 har den klassiska Jesusfilmen setts av mer än tio miljoner globalt och det är den mest översatta filmen genom tiderna, skriver Christian Headlines. Enligt filmprojektets egen sajt har tiotusentals människor också valt att ge sina liv till Jesus efter att ha sett filmen.

Misstänkt båt var i Sverige före Nord Stream-sabotaget

Nord Stream. Den tyska segelbåten Andromeda misstänks ha använts vid sprängningarna av gasledningarna Nord... onsdag 27/9 19:00

När ska polletten trilla ner hos våra teologer och pastorer?

Ledare Tidskriften The Spectator, en brittisk veckotidning med fokus på politik, publicerade förra veckan... onsdag 27/9 00:10

Trefaldighetskyrkan i Arvika utsatt för skadegörelse

Arvika. Trefaldighetskyrkan i Arvika har utsatts för omfattande skadegörelse. Kyrkan är därmed för... onsdag 27/9 16:00

Deltagare brast ut i lovsång när konferens bombhotades

USA. Ett bombhot tvingade en kristen konferens i USA att avbrytas. Deltagarna evakuerades till ett... onsdag 27/9 13:00

Yom Kippur – en medicin mot offermentalitet

Israelkrönika I går (måndag) inföll Yom Kippur i Israel. Under dagen befann jag mig i Tiberias tillsammans med en... onsdag 27/9 00:00