Gud, sedan urminnes tid är du min konung, du som utför frälsningsverk på jorden.
Psaltaren 74:12

Världen idag

Jesus befriade målvakten från psykisk ohälsa

Fotbollsmålvakten Sean McDermott berättade tidigare i år att han kämpat med psykisk ohälsa. En dag vände han sig till Jesus och överlämnade allt till honom.

– Det förändrade mitt liv, säger han till norska tidningen VG.

Nyheter · Publicerad 07:00, 5 dec 2021

Det var efter en segermatch tidigare under den här säsongen som Sean McDermott, målvakt i elitserielaget Kristiansund, öppnade upp angående sin nyfunna kristna tro. Målvakten hade nyss utsetts till lagets matchhjälte efter att bland annat ha räddat en straffspark.

– Det hände för ungefär 18 månader sedan. Det förändrade mitt liv, säger han om sitt möte med Jesus.

Vägen fram till Sean McDermotts Jesusmöte hade kantats av lidande orsakat av psykiska problem.

– Det är bara att se oss omkring. Det finns massor av trevliga människor, många som gör bra saker, men det är också en ful värld. Det är inte svårt att se, säger han.

En dag fick McDermott nog av att kämpa ensam.

– Jag sade: ”Jesus, jag överlämnar mig till dig.” Sedan hände något helt oförklarligt. Frid strömmade in i kroppen, berättar målvakten.

Tron ​​på Gud har sedan hjälpt honom att vända på absolut allt, berättar han för VG.

– Den här världen är så att jag inte är mentalt stark nog att göra det här själv. Jag lutar mig till 100 procent på Jesus och då blir jag starkare än om jag står ensam.

Det råder ingen tvekan om vad han värdesätter högst i sin tillvaro av elitfotboll med ständigt krav på topprestation.

– Jag sätter Jesus först i absolut allt jag gör. I goda och dåliga tider är han alltid med mig, därför sätter jag Gud först i fotboll också.

Målvakten uppmanar varje medmänniska att vända sig till Jesus.

– Jag skulle rekommendera alla att prova själva. Sedan dess har jag aldrig haft ett bättre liv, Gud är med mig, säger han till VG.

Efter att 28 av 30 omgångar har spelats ligger Sean McDermotts lag Kristiansund på sjätte plats i den högsta norska fotbollsligan, med 43 inspelade poäng. Lagets nästa match spelas på söndag den 5 december, borta mot Sandefjord.

Jag sätter Jesus först i absolut allt jag gör.

Feminiseringen av kyrkan riskerar att stöta bort männen

Gästledare Kyrkorna riskerar att bli en plats där män inte trivs. Redan i dag har många kyrkor färre män än... onsdag 4/10 00:10

Kristersson bjuder in samtliga partiledare till möte om våldet

Politik. Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in samtliga partiledare till nationella säkerhetsrådets... onsdag 4/10 13:00

Stunderna som förvandlar oss – i ett nu

Vardagskrönika Ögonen har vant sig vid det mörka efter att ha kikat ut över havet en stund. Natten är vad man... onsdag 4/10 00:00