Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Jesu väg till templet återinvigdes

Den väg som på Jesu tid ledde upp till templet har grävts fram och invigdes nyligen i Jerusalem. – Upptäckten kommer att medföra ett slut på de grundlösa försöken att förneka historiska fakta om gamla Jerusalems koppling till det judiska folket, sa USA:s ambassadör David Friedman vid invigningen.

Nyheter · Publicerad 15:24, 9 jul 2019

Vid invigningen av pilgrimsleden närvarade bland andra även USA:s Mellanösternsändebud Jason Greenblatt, rapporterade The Jerusalem Post och Fox News.

– Davids stad för det bibliska Jerusalem tillbaka till livet. Det möjligör för oss alla att vandra längs med vägarna där de gamla profeterna i Israel gav en röst till revolutionära ideal av frihet, självständighet och mänsklig värdighet, sa David Friedman vidare i sitt tal.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....