Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
1 Petrusbrevet 3:17

Världen idag

Jan Emanuel. Foto: Johan Nilsson/TT

Jan Emanuel: S fokuserade på sexuell läggning i stället för på arbetarna

Socialdemokraterna övergav arbetarklassen och fokuserade i stället allt för länge på saker som kön, etnicitet och sexuell läggning, hävdar den tidigare S-riksdagsledamoten Jan Emanuel. Medan han nu välkomnar partiets tal om en ny riktning efterfrågar han större tydlighet.

Nyheter · Publicerad 13:00, 18 maj 2023

I en debattartikel i Expressen konstaterar Jan Emanuel, som tidigare hette Johansson i efternamn, att han är positiv till Socialdemokraternas tal om en ”ny riktning” mot en ”ny samhällsgemenskap”, ”för att Sverige ska bli mer som Sverige”, som han återger att det står att läsa i en text från slutet av mars på partiets sajt.

Under föregående mandatperioder, när S styrde tillsammans med Miljöpartiet och Centern, menar Emanuel att partiet fokuserade för lite på traditionella socialdemokratiska frågor som klass, arbete, och fördelningspolitik, till förmån för fokus på kön, etnicitet och sexuell läggning.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Nya dykningar vid Estonia ska ge kunskap om bildäcket

Estonia. I mitten av juli planeras för nya dykningar vid Estonias vrak. Målet är att filma på bildäck och... tisdag 30/5 20:00

Den gamla pingsteelden faller än

Bönekrönika ”Guds rike består inte i ord utan i kraft” (1 Kor 4:20). Vid en städning i hemmet härom dagen kom... tisdag 30/5 00:00