Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Jan Emanuel: Det behövs fler starka pappor i Sverige

Politisk korrekthet har skrämt män in i en ”toxisk könslöshet”. Det menar debattören och tidigare S-politikern Jan Emanuel som tycker att det behövs fler starka män och pappor i Sverige.

Nyheter · Publicerad 15:00, 25 nov 2022

I SVT sänds dokumentärserien ”Tre pappor” som handlar om en grupp män som åker på ”pappa-retreat” och ska utvecklas i att bland annat bli mer mjuka, känsliga och öppna. Jan Emanuel menar i en debattartikel i Expressen att samhället snarare behöver fler män som biter ihop och tar ansvar.

”Hur skadlig är inte den kraft som får män att tro de behöver retreat för att träna sig på att gråta och visa sig svaga för att bli bra pappor? Som om samhällets problem var att vi har för många starka pappor med traditionella mansideal?”, skriver han och menar att det viktigaste för en pappa inte är att våga visa sig svag.

”Det viktigaste är att vara stark när det behövs. Att bryta ihop och gråta är inte svårt. Det behöver ni inte träna på”.

Det är inte mannen som ska vara i fokus, utan barnet, tycker Jan Emanuel som menar att fler män behöver släppa mobilen, sluta att dricka alkohol, undvika att ljuga och använda fult språk, och i stället ta ansvar och skapa trygghet för familjen. 

”En bra pappa är en modell ett barn kan härma för att bli en hederskvinna eller hedersman. Att vara en bra pappa är att ha som målbild att vara den bästa man en kvinna kan få. På så sätt blir du ett föredöme för dina barn. En gentleman. En bra pappa står för sitt ord, kommer i tid till hämtningen på förskolan, skyller inte ifrån sig och ljuger inte”, skriver han.

”Vi behöver lyfta vanliga arbetarklassmän som lever anständiga, hederliga liv och finns där för sina barn som de pappaförebilder de är.”

Att vara en bra pappa är att ha som målbild att vara den bästa man en kvinna kan få.

Fackupprop för samvetsfrihet – vill inte ange papperslösa

Samvetsfrihet. Tunga fackförbund, vänsterpolitiker och debattörer driver just nu en kampanj för att lärare, läkare... onsdag 22/3 07:00

Evangeliets utmanande erbjudande är en ny identitet i Kristus

Ledare I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”:... onsdag 22/3 00:10

Fler förhandlingar förlänger konflikten

Israelkrönika Mönstret känns välbekant: Precis före den muslimska fastemånaden ramadan organiseras ett regionalt... onsdag 22/3 00:00