Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Jan Emanuel bad till Jesus för Sveriges nyvalda politiker

I en bön till Jesus bad socialdemokraten Jan Emanuel Johansson om hjälp till de styrande att se det fina i sina politiska motståndare. Han bad också att Gud ska påminna dem om kristendomens betydelse för den svenska demokratin. Detta skedde i ett radioprogram med pingstprofilen Josef Barkenbom.

Nyheter · Publicerad 16:00, 20 sep 2022

Det är i ett färskt radioinslag från den svenska kristna radiokanalen Radio Hope, där programledararna Josef Barkenbom och Carl-Oscar Horgby besöker Jan Emanuel Johansson på hans båt, som den socialdemokratiska profilen och tidigare riksdagsledamoten ber i slutet.

Ett videoklipp från inspelningen av just detta programavslut publicerades på Radio Hopes Facebooksida på måndagen.

Jan Emanuel Johansson blev ursprungligen rikskändis genom sitt deltagande i tv-programmet Robinson och utmärkte sig nyligen, i en debattartikel i Expressen som publicerades strax före valet, då han sade att han inte längre kan rösta på sitt eget parti. Han sade samtidigt att han ämnade att fortsätta vara medlem i Socialdemokraterna.

I det nu aktuella videoklippet från Radio Hopes programinspelning får Johansson erbjudandet om att inleda bönen i slutet av programmet, vilket han ödmjukt och försiktigt tackar ja till.

– Jag testar. Det är en udda uppgift för en gammal syndare, säger han först.

Jan Emanuel, som har varit ordinarie riksdagsledamot i två perioder sedan millennieskiftet, ber dock sedan utan tvekan till Jesus om hjälp till de nyvalda styrande i Sverige.

– Jag ber att du ska hjälpa dem till förlåtelse, hjälpa dem till att se och känna vi-känslan, att man också lyssnar in oppositionen och för landets skull, för medborgarens skull, ger förlåtelse och ser det fina i sina nästa, även i den politiska motståndaren, inleder han.

Efter att även Josef Barkenbom och Carl-Oscar Horgby bett två korta böner frågar Johansson om man får lägga till ”ett PS” i en bön, vilket han får till svar att man absolut får göra.

– Då Gud, så ber jag också dig att påminna våra makthavare om att vi är ett kristet land, att den här civilisationen inte hade funnits här om det inte var just för kristendomen, den demokratin som vi har, ber Jan Emanuel Johansson.

Radioprogrammet finns som en podd på Spotify.

Jag ber också dig att påminna våra makthavare om att vi är ett kristet land.

Evangeliets utmanande erbjudande är en ny identitet i Kristus

Ledare I centrum av det kristna evangeliet står något som förr brukade beskrivas som det ”saliga bytet”:... onsdag 22/3 00:10

Fler förhandlingar förlänger konflikten

Israelkrönika Mönstret känns välbekant: Precis före den muslimska fastemånaden ramadan organiseras ett regionalt... onsdag 22/3 00:00