Detta är slutsatsen, när allt blivit hört: Frukta Gud och håll hans bud, det gäller alla människor.
Predikaren 12:13

Världen idag

Enligt Ivar Arpi handlar det om en viss ideologi, där barnen är medtagna för att ”formas till önskad form så tidigt som möjligt”. Foto: Carl-Olof Zimmerman/TT

Ivar Arpi om dragqueens sagostunder: Lämna barnen ifred

Varifrån kommer önskan att rikta vuxenkultur med sexuella övertoner mot barn? Det frågar sig högerskribenten Ivar Arpi angående debatten om dragqueens och sagostunder för barn. Han menar att rörelsen kan locka till sig pedofiler.

Nyheter · Publicerad 07:00, 3 jan 2023

Debatten om sagostunder för barn med så kallade dragqueens går vidare. På sin egen sajt tar opinionsbildaren Ivar Arpi upp fenomenet och skriver att det står vuxna fritt att ägna sig åt köns­överskridande utklädning, men ifrågasätter att barn ska vara målgrupp.

”De två dragqueens som blivit föremål för debatt den senaste tiden är Lady Busty och Miss Shameless, eller Miss Shameless Winewhore, som han kallar sig när han inte läser sagor. Går man in på deras Instagramsidor så blir det glasklart att karaktärernas livsluft är sex, vilket de av allt att döma också tjänar pengar på”, skriver Arpi, och tillägger:

”Men varför ska de läsa sagor för små barn på våra gemensamma bibliotek?”

Enligt Arpi handlar det om en viss ideologi, där barnen är medtagna för att ”formas till önskad form så tidigt som möjligt. Självklart förstår barnen instinktivt att de måste vara gillande, när föräldrarna så tydligt förväntar sig det”.

Han ger flera exempel på att verksamheter av denna sort drar till sig personer med pedofila intressen.

”För ett par år sedan twittrade Storbritanniens lokala Drag Queen Story Hour (DQSH) ut pedofilmottot: ’Love has no age’”, skriver Ivar Arpi. 

Han hänvisar också till Världen idags avslöjanden om att tidigare RFSL-ordföranden Kjell Rindar, som invigningstalade på Pridefestivalen så sent som 2011, tidigare undertecknat ett uttalande med försvar för pedofili:

”Pedofilen skänker ömhet och kärlek … Pedofilen är inte sjuk …”, löd bland annat skrivelsen.

I USA har många föräldrar reagerat starkt på sagostunderna. Washington Times berättar i en artikel om hur sagostunderna med dragqueens växer över hela USA, men att detta sker parallellt med en växande motståndsrörelse.

Ivar Arpi menar att en motståndsrörelse borde väckas också i Sverige. Att skolor ägnar sig åt ”raspolitisk indoktrinering, queer antivetenskaplighet, erotiska danser med dragqueens riktade till barn” borde få vuxna att agera, anser han. 

”Man påstår sig tillföra lekfullhet i barns liv, men det är den vuxnes lek, och det är den vuxne som här styr barnet …” 

”Dragqueens får gärna leka sina lekar med likasinnade vuxna, men låt våra barn vara ifred”, uppmanar Arpi.

Man påstår sig tillföra lekfullhet i barns liv, men det är den vuxnes lek, och det är den vuxne som här styr barnet …

Danska S tappar stöd – och kritiseras för slopad bönedag

Danmark. Den danska regeringen har mött stor kritik från framför allt fackrörelsen för ett beslut om att... torsdag 2/2 20:00

Hbtq och medlemskap blir en nyckelfråga för svenska frikyrkor

Ledare Vi står inför ett viktigt och kanske även avgörande år för våra stora kristna samfund. Det gäller... torsdag 2/2 00:10

Tidigare våldtäktsman bytte kön – sattes i kvinnofängelse

Skottland. Det stormar kring Skottlands försteminister Nicola Sturgeon vars nationalistparti driver på för en... torsdag 2/2 17:00

Visst är en tvåstatslösning möjlig – om vissa kriterier uppfylls …

Israelkommentar ”En tvåstatslösning skulle lösa konflikten mellan Israel och palestinier, för om det fanns två... torsdag 2/2 00:00