Stor frid har de som älskar din undervisning, inget kan få dem på fall.
Psaltaren 119:165

Världen idag

Israelvänner hoppfulla när Wallström avgår

En erkänd ”Palestinavän”, Ann Linde, kan på tisdagen utses som ersättare till avgående utrikesminister Margot Wallström. Hennes avgång har dock välkomnats av Israelvänner i Sverige. ”Låt oss bara hoppas att avgången också innebär en förändring av utrikespolitiken i frågor som rör Israel och Mellanöstern”, skriver Ulf Cahn på Förenade Israelinsamlingen.

Nyheter · Publicerad 17:12, 9 sep 2019

”Mer av samma ständiga ensidiga kritik av Israel och helt okritiska stöd till palestinska myndigheten, UNRWA etc, behöver vi inte”, menar Cahn vidare i ett Facebookinlägg.

Många vänner till Israel har uttryckt sig positivt om beskedet att Wallström lämnar sin post. Orsaken är förstås den kraftigt försämrade relationen mellan Sverige och Israel sedan hon tillträdde. Samtidigt manas det till försiktighet för att se vem som tar över uppdraget, och om själva politiken kommer att förändras. Enligt uppgifter på måndagen är det handelminister Ann Linde som övertar rollen, Linde som bland annat utsetts till ”Årets Palestinavän” 2011 av Palestinska föreningen.

Margot Wallström får också kritik för att hon och statsminister Stefan Löfven aldrig infriade löftet man tidigare gett att erkänna folkmordet 1915. Den kristdemokratiske lokalpolitikern Aday Bethkinne skriver på Facebook att detta är ett svek. Hon får också kritik för sin underlåtenhet att agera för världens förföljda kristna. Regeringen har bland annat inte velat erkänna IS härjningar i Irak och Syrien som folkmord.

”Jag och tusentals ättlingar kommer inte glömma Stefan Löfvens och Margot Wallströms svek”, skriver Aday Bethkinne.

Den kristne författaren och skribenten Birger Thureson väljer dock att fokusera på det positiva som han anser att Wallström bidragit med. Han menar att hon helhjärtat stått bakom den kristne doktorn Denis Mukwege och hans arbete för våldsutsatta kvinnor i DR Kongo.

”Att hon hälsade utdelningen av fredspriset till Denis Mukwege med jubel förvånade mig inte. Hon är en stor beundrare av hans arbete. Själv är jag en beundrare av hennes insats för våldsdrabbade kvinnor i världens konfliktområden”, skriver Thureson på Facebook.

Mer av samma ständiga ensidiga kritik av Israel och helt okritiska stöd till palestinska myndigheten, UNRWA etc, behöver vi inte.

Vikten av ordningar kring det profetiska

Ledare Med anledning av SVT:s Uppdrag gransknings serie om Knutby har en intensiv debatt förts om vilka... torsdag 6/8 00:00

Bibelskolan Champion blir tillgänglig även på webben

Webbskola. Nu blir det möjligt för elever att gå kvällsbibelskolan Champion online via webben. Missionärsparet... torsdag 6/8 17:00

UMU vill sända ut team från Småland – startar ny DTS

Nu blir det möjligt att gå Ungdom med uppgifts lärjungaskola i småländska Holsbybrunn. Härifrån ska... torsdag 6/8 14:00

Vilka fallna mantlar ligger i dag på vår egen kontinent?

Ledarkrönika En berättelse från det Gamla testamentet har levt länge i mitt hjärta. En historia om två män – en... torsdag 6/8 00:00

Sol-Britt och Bengt Sundberg

Diamantbröllop. Den 6 augusti 1960 lovade Sol-Britt och Bengt Sundberg att älska varandra i nöd och lust. 60 år...