Ingen människa kan bestå genom ondska, men de rättfärdigas rot kan inte rubbas.
Ordspråksboken 12:3

Världen idag

Israelresor ställs in under mars

De nya reglerna om karantän för inresa till Israel har lett till inställda resor i mars. Duveskogs reseservice har även märkt av en kraftigt minskad efterfrågan. – De senaste två veckorna har det i stort sett varit dött på bokningsfronten. Folk ligger lågt och avvaktar, säger resebyråns vd, Toni Duveskog.

Nyheter · Publicerad 07:00, 13 mar 2020

Beslutet om hemkarantän för turister till Israel gäller från och med den 12 mars och två veckor framåt, i ett första skede. Duveskogs reseservice, som arrangerar resor med kristen profil, har ställt in sina Israelresor under den aktuella perioden.

– Turister är tvungna att ha en lösning för hemkarantän. Hotell gäller inte, förklarar resebyråns vd, Toni Duveskog.

70 personer på tre olika resor under mars månad har nu fått besked om att resorna ställs in. De får också tillbaka sina pengar. För kunder som har bokat en resa i april är det just nu osäkert om den blir av eller inte.

– Vi hoppas att läget förändras och att Israel tar emot våra resenärer i april. Vi följer utvecklingen med spänning, säger Duveskog.

Han har sett antalet bokningar minska rejält under den senaste tiden, samtidigt som telefonen har ringt mer än någonsin.

– Folk är oroliga och vill veta vad som gäller för deras resa. Många vill avboka.

På grund av den rådande situationen har resebyrån just nu generösare avbokningsregler.

Reglerna om karantän blir ännu mer kännbara för Duveskogs samarbetspartners i Israel.

– För dem är det en otroligt tuff tid. De förlorar tusentals gäster, men ser ändå på detta med tillförsikt och hoppas precis som alla andra att det ska vända så snart som möjligt, säger Toni Duveskog.

Bolaget har även resor till andra länder, bland annat en resa till Italien i september, som hålls öppen tills vidare.

– Det går inte att svara på just nu hur det kommer att se ut i höst. Allt beror på utvecklingen av det här viruset som vänder upp och ner på världen.

Hur tycker du att man generellt ska tänka kring resor just nu som kristen?

– Generellt sett är det ingen skillnad om man är kristen eller inte. Resan ska vara guldklimpen under året, man ska kunna njuta och känna sig trygg. Om man känner oro ska man om möjligt resa vid ett annat tillfälle.

– Jag tycker också att man ska ha respekt och lita på UD och deras råd. Som kristen är det naturligtvis en extra trygghet att känna att man har Gud vid sin sida, säger Toni Duveskog.

Vi hoppas att läget förändras och att Israel tar emot våra resenärer i april.

Demonstrationerna handlar om vad vi anser vara demokratiskt

Israelkommentar Folk demonstrerar på gatorna i hela Israel. Varje lördagskväll sedan över en månad är man ute på... torsdag 23/3 00:00