Antisemitism

Israelmanifestation i Göteborg inför nyåret – kristna manas delta

En manifestation mot antisemitism och för relationen mellan Sverige och Israel planeras i Göteborg. Bilden är från en tidigare demonstration i Stockholm.

En protest mot antisemitism, med bön för relationen mellan Sverige och Israel, kommer att hållas i Göteborg dagen före nyårsafton. Flera kristna profiler kommer att tala.

– Vi måste värna om Guds förbundsfolk. Det är de som är roten till vår tro, säger en av initiativtagarna.

Annelie Enochson.

Den 30 december arrangeras en protest mot antisemitism i Göteborg. 

Arrangemanget är ett privat initiativ som tagits av några kristna som kände att det är dags att Sveriges kristenhet visar solidaritet med judar över hela världen.

– Nu visar vi den judiska befolkningen i Sverige att vi står på deras sida. Vi kommer att lägga oss på knäna och be för att judar i Sverige ska känna sig riktigt älskade, skyddade och välsignade i vårt land. Det är det viktigaste, säger Jan-Erik Carlsson, som är en av initiativtagarna.

Stefan Abrahamsson

– Vi måste värna om Guds förbundsfolk. Det är de som är roten till vår tro, fortsätter han.

Jan-Erik Carlsson uppger att inspirationen till manifestationen kom från Gud. Det märktes, enligt Carlsson, också på den entusiasm som arrangörerna möttes av när de kontaktade folk för att fråga om de ville medverka.

– Det är Guds helige Ande som har ordnat alltihop. 

Demonstrationen kommer att hållas på Gustav Adolfs torg klockan 12. Deltagare uppmuntras att ta med israeliska och svenska flaggor, knäskydd samt plakat med texter mot antisemitism och om att välsigna det judiska folket.

– De som inte kan komma får gärna be för manifestationen, att vår Herre förhärligas och att det blir ett genomslag för relationerna mellan judar och det svenska folket, säger Jan-Erik Carlsson.

Flera talare kommer att medverka, bland andra Annelie Enochson, före detta riksdagspolitiker för KD, Jörgen Knudtzon, journalist och lokal ordförande för Vänskapsförbundet Sverige-Israel, Per-Olof Hermansson, vice ordförande i Shalom över Israel och Stefan Abrahamsson, skeppare på Elida.

Det blir även musik och bön för att Sverige ska få en stark vänskapsrelation med den israeliska staten.

Powered by Labrador CMS